Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Історія про боротьбу добра і зла: у Дніпрі показали музичну казку «Снігова королева»

Казкові герої, патріотична ялинка, святковий хоровод, фотозони та майстер-класи з малювання.  Справжнє різдвяне диво влаштували для малечі та їхніх батьків у Дніпропетровському академічному театрі опери та балету. Тут показали музичну казку «Снігова королева». А потім – вручили подарунки.

«Театри відвідали з виставами райони нашої області. Передали малечі майже 2 тис подарунків від міжнародних  партнерів – ЮНІСЕФ. Цього разу надзвичайні емоції – для відвідувачів музичної казки «Снігова королева», – зазначила заступник голови Дніпропетровської ОВА Ольга Горб. 

У Дніпропетровському академічному театрі опери та балету до Різдва показали усім відому казку Андерсона, яку перевтілили у дитячу оперу. Понад 35 музикантів симфонічного оркестру задавали настрій.

«Цей твір поєднує у собі різні стилі: можна почути відголоски віденської класики, барочної музики, рок-н-роллу 60-х років та естрадної музики 80-90 років», – розповів диригент-поставник вистави Сергій Гаркуша. 

Роль Герди зіграла Надія Миколайчук. Каже: дуже рада бути частиною цього дива.

«Мені подобається, як діти реагують. Коли щось кумедне відбувається на сцені, ми чуємо їхній сміх і радість. Це додає нам сил і натхнення робити свою справу», – поділилася артистка. 

Дніпрянка Світлана прийшла на виставу з донечкою Дашею. Каже: такі заходи нині дуже важливі, адже дарують дітям позитивні емоції. 

«Звісно все сподобалося – яскрава і цікава вистава. Для дітей це дуже важливо зараз. Вони трохи відволікаються від скрутних подій», – поділилася Світлана. 

Виставу відвідала і 9-річна Ніка. Казку Андерсона знала, але постановка сподобалася ще більше.

«Все було як справжнє. Найбільше запам’яталося, коли вийшла Снігова королева. Дуже сподобався її костюм», – поділилася враженнями Ніка. 

На вході дітей зустрічали казкові герої. Усі бажаючі могли зробити світлини з улюбленими персонажами та біля фотозон. Водили хороводи навколо патріотичної ялинки. А ще – для малечі влаштували майстер-клас з малювання Петриківським розписом.  Наприкінці дітям роздали солодкі набори і подарунки від міжнародних партнерів.

Читайте також: Дніпровська спеціалізована школа приймає містян під час відключень світла