Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Поранені герої: історія військового у лікарні Дніпра

Війна торкнулась кожного українця. Збройні Сили України роблять все, аби зберегти наші життя та території України. Дмитро – один з них.

У лікарняній палаті військовослужбовець Дмитро демонструє свій талісман – шкіряний браслет. Він не знімає його ніколи, бо на перший погляд простенька річ – згадка про найдорожчих.

“Дружина у мене є – Наталія, є ще старший син, так би мовити, від першого шлюбу, теж зі мною воює, йому 21 рік. Два поранення у нього, зараз на реабілітації”, – каже військовослужбовець Дмитро.

Дмитро – полтавчанин, неговіркий. Про себе майже нічого, усе про рідних та синів, особливо про молодшого.

“На самокаті любить кататися, знаєте, зараз трюки ось ці всі. А ще – займається боксом та веслуванням, Денис – син молодший”, – ділиться Дмитро.

На фронті чоловік вже півтора роки, боронив Донецький напрямок. Поранення отримав кілька днів тому, через ворожий дрон.

“Виконували завдання, я навідник у бронемашині М113, поверталися, висадили десант, і дрон камікадзе пробив наш автомобіль, ось мені пощастило я отримав осколкове одне, міхводу також осколки, живі здорові, як бачите”, – розповів він.

Дмитро чекає на вердикт лікарів, ті говорять: останнім часом багато ампутацій. 

“Цьому хворому була надана первинна хірургічна обробка ран, також вторинна, деякі, де вже були, також видаляли осколки, які не вдалося видалити раніше на попередніх етапах медичної евакуації”, – повідомив лікар Михайло.

Медики кажуть, до останнього борються за життя кожного бійця.

Читайте також: “Постріл помсти”: #ДніпроДякує молоді, яка збирає донати для ЗСУ та наближає нашу Перемогу