Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Яких реформ потрібує українська економіка?

У Дніпрі пройшла зустріч з відомими економістом та керівником економічних реформ Офісу простих рішень і результатів Ярославом Романчуком. Досвідчений спікер розповів про сучасний стан та майбутні перспективи економіки України. Автор презентував і свою нову книгу. В ній – докладний план, як перетворити Україну на процвітаючу та успішну країну.

“Ярослав є одним з небагатьох економістів на пострадянському просторі, а можливо і на постсоціалістичному просторі, якщо хто пам’ятає, тут входили сторони Варшавського договору, який спеціалізується саме на транзитних економіках”, – повідомив координатор проєкту Михайло Камчатний.

Вперше з часів оголошення Незалежності України автор провів ретельний аудит економіки України і визначив можливості та напрями економічного зростання.

“Щоб ми билі, мали такий же економічний свободи як Румунія, Польща або Чехія наша економіка була би на 525, 685, і трільйон доларів більше”, – зазначив керівник економічних реформ Офісу простих рішень і результатів Ярослав Романчук.

Ярослав Романчук представив книгу журналістам і громадськості. В ній – наукове обґрунтування курсу, який забезпечить економічне зростання ВВП України до 7-10% на рік, а також забезпечить створення тисяч нових бізнесів і мільйонів робочих місць.

Нам потрібно рухатись до заходу. Захід – це юриздикція, яка має повну політичну, особисту, громадянську, економічну свободу і дуже важливий покажчик – держава, чиновники, повинні витрачати менше, ніж 30% ВВП економіки”, – додав він. 

Кожен учасник заходу отримав у подарунок від автора примірник нової книги.

Читайте також: Як у лікарнях Дніпра рятують поранених захисників