Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як працюватимуть школи Дніпра в умовах карантину?

Вже завтра – 1 вересня школярі Дніпра сядуть за парти. Та навчатимуться цього року в особливому режимі, через пандемію ковід-19. Аби дніпровські учні могли отримувати знання безпечно міський голова – Борис Філатов особисто проінспектував готовність шкіл до навчального процесу:

“Первое сентября мы все встречаем с несколько тревожным настроением – и учителя,  и директора и родители, конечно. Потому что эпидемия продолжается и хотелось бы, естественно, что был продолжен учебный процесс – вернее возобновлен, но при этом, что бы не было случаев заражений. Например, буквально на днях произошла вспышка у нас в городе в одном из учебных заведений, не подчиняющихся гуманитарному департаменту горисполкома, более 50 курсантов заболело, и, конечно мы должны предпринять  все возможные и невозможные усилия, что бы избежать случаем заражения COVID-19”

Для цього всі школи  забезпечили усіма необхідними засобами захисту: від масок та санітейзерів до пирометрів для скринінгу температури. Нанесли розмітку дистанції, аби учні не забували її дотримуватися, а ось від урочистих лінійок довелося відмовитися.

Крім того, змін зазнає і сам навчальний процес:

“Ми відійшли – від варіативної складової  – вона в нас буде викладатись або це будуть індивідуальні консультації, або дистанційне навчання. І ми скоротимо трошки перебування учнів в навчальному закладі”, – розповіла Тетяна Нємцева, директорка школи №15 Дніпровської міськради.

Аби діткам було комфортніше навчатися – продовжуються втілюватися проекти реновації та ремонту шкіл. Утеплення фасадів, нові сучасні стадіони, капітальні ремонти санвузлів та їдалень.

“Когда мы учились, у нас было такое время, что классы у нас были од “а” до “ж”, т.е. очень много детей было тогда. Это было очень сложное время, учились друг у друга на головах, но тем не менее жили дружно. Но школьные годы – это всегда теплые воспоминания, для меня это то, что лежит внутри сердца. Когда мы учились тоже были разные проблемы, и даже если сравнить, я думаю нам было даже сложнее учиться нежели сейчас, но мы действительно очень много сделали для того, чтобы учебный процесс был комфортным.  Мы провели не только за это время эпидемии, а и за все остальное – очень много работ, касающихся реновации школ, ремонтов и к новому сложному учебному году – готовы”, – повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов.

Детальніше – дивіться у нашому сюжеті: