Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Генератор для лікарні: черговий по місту відвідав міський медичний заклад

Безпека містян, електроенергія, зв’язок з близькими та безперебійна робота всієї інфраструктури – саме цього намагається досягнути місто до настання зими та ймовірних повторних терористичних атак росіян на електростанції України. Медичні заклади продовжують налагоджувати безперебійний інтернет та готувати генератори

Медичні заклади Дніпра продовжують готуватись до осінньо-зимового періоду, а також приймати в своїх облаштованих укриттях усіх бажаючих під час повітряних тривог, як і одна з амбулаторій, до якої завітав черговий по місту.

Світлана, одна з керівників медичного закладу: «Під час тривоги співробітники і пацієнти, які знаходяться у лікувальному закладі, по бажанню, спускаються до укриття. Так як укриття працює цілодобово, сюди приходять і мешканці будинків, які знаходяться поряд, приводять дітей. Найбільше, коли є ракетна небезпека або вибухи, або Шахеди. Тоді, звичайно, укриття наповнюється швидко. Обладнано воно диванчиками, місцями для очікування, столами, є запаси технічної та питної води, є невеличкий запас харчів. Також в укритті знаходиться медична сумка невідкладної допомоги».

Перевірили й обладнання, яке було встановлено у медзакладі задля його безперебійної роботи. Ці засоби дозволяють мати інтернет-зв’язок навіть у блекаут.
Також тут є генератор, який забезпечить роботу комп’ютерів й електронної медичної системи.

Костянтин Цепенніков, заступник міського голови з питань цифрової трансформації: «Сама потужність генератора, її повністю вистачає для того, щоб забезпечити електропостачання в цей заклад. А ліфти та рентген заживлені на іншу лінію, але ж все необхідне генератор забезпечує в блекаут в повному обсязі».

Підготовка інфраструктури міста до осінньо-зимового періоду й ймовірних відключень електроенергії триває.

Читайте також: Дніпрянин, який врятував підлітка з-під завалів будинку на Перемозі, отримав нагороду “Герой-рятувальник року”