Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Гарячі та смачні обіди для ВПО у Дніпрі

Безкоштовна їжа для переселенців завдяки міській комплексній програмі підтримки ВПО. Щоразу кількість бажаючих збільшується. Бо годують смачно, а процедура отримання послуги нескладна. Андрій приїхав з Олешок, що на Херсонщині. Після трьох місяців життя в окупації він вирішив переїхати до Дніпра.

Чоловік із болем в очах розповідає про наслідки підриву ворогом Каховської ГЕС.

“У мене будинок потонув. Кажуть, багато людей і померло, кажуть, і будинки розсипалися. Крім вибухів, війни, ще потонуло і все місто”,- розповів переселенець Андрій Чалий.

Щодня Андрій отримує безкоштовний гарячий обід. Розповідає, ця допомога від міста – важлива.

“На сьогоднішній день я живу в Дніпрі завдяки гуманітарній допомозі, їдальням. Дуже радий, що і м’ясо тут дають, і гаряче завжди, дуже добре”, – додав він.

У меню обов’язково є перша страва і гарнір з м’ясним, салат, хліб та чай.

“Для того, щоб її отримати, потрібно звернутись до соціального захисту населення Дніпровської міської ради за місцем проживання з паспортом та довідкою, ВПО, написати відповідну заяву та отримати талони на харчування”, – повідомила завідувачка сектору ВПО департаменту соцполітики ДМР Юлія Крохмаль.

Обіди можна отримати на лівому та правому берегах Дніпра. Наразі цією послугою користуються близько 2000 переміщених осіб.

Читайте також: Курс валют: офіційний курс долара знизився до мінімуму за останні 15 місяців