Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Екологія на часі: як Дніпро піклується про екологічний стан міста

У Дніпрі триває ліквідація стихійних сміттєзвалищ та перевірка бомбосховищ міста. Заступник директора — начальник управління охорони навколишнього середовища департаменту екологічної політики ДМР, Ярослав Крисько перевірив доручення міського голови Дніпра Бориса Філатова щодо облаштування і вільного доступу до укриттів та ліквідації стихійних сміттєзвалищ.

Першою локацією чергування стало укриття за адресою вул. Коксохімічна, 1. Це бомбосховище — одне з п’ятнадцяти, яке облаштоване на території підприємства.

Пані Вікторія пригадує день, коли сховище дійсно врятувало життя людей.

«11 березня 2022 року після прильоту в нашому районі багато цивільних людей знаходились у наших захисних спорудах до семидесяти осіб в одній нашій захисній споруді. Люди були в паніці, але ми допомагаємо нашим цивідьним людям, чим можемо», — ділиться Вікторія Калініченко, начальниця відділу охорони праці та промислової безпеки ПрАТ «ЄВРАЗ ДМЗ».

При оголошенні повітряної тривоги підприємство вимикає турнікетну систему та пропускає усіх охочих.

«Ці захисні споруди, вони працюють, вони підготовлені до будь-чого, забезпечені водою, продуктами. Ну тобто всі мешканці нашого міста і також співробітники нашого підприємства тут можуть отримати необхідний захист», — розповідає Максим Мінюшкін, PR директор ПрАТ «ЄВРАЗ ДМЗ».

Усі укриття підприємства знаходяться за чотирма адресами: вул. Коксохімічна 1, проспект Свободи, 92А. Також підприємство «Стан 550» по вул. Набережна Заводська та вул. Маяковського, 3.

«Ми побачили те, що на території одного з 15 бомбосховищ, які знаходяться на території суб’єкту господарювання, звичайні мешканці міста можуть забезпечити свою безпеку і перебувати відповідно у абсолютно безпечному місці, і вони забезпечені усім необхідним», — підсумовує Ярослав Крисько, начальник управління охорони навколишнього середовища департаменту екологічної політики ДМР.

На наступній локації Ярослав Крисько побував на ліквідації стихійного сміттєзвалища по вул. Мандриківська, 306. Тут було неконтрольоване звалище відходів площею 20 кв. м. Це гілля, пакети та будівельне сміття.

«Ми з вами ліквідували сьогодні сміттєзвалище площею 15метрів кубічних. І взагалі основна причина виникнення сміттєзвалищ — це неналежне ставлення певних категорй населення до процесу поводження з побутовими відходами», — пояснює черговий містом.

Починаючи з травня департаментом екологічної політики було прибрано понад 30 таких звалищ. Щодо ліквідації сміття можна звертатися на Єдину гарячу лінію міської ради: (056) 732-12-12.

Читайте також: На Бахмутському напрямку поліг сержант Віталій Некрашевіч із Кам’янського