Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпровські лікарі врятували військового, який отримав вибухову травму у бою

25-річний Михайло (ім‘я змінено) зазнав важких поранень під час виконання бойового завдання. Хлопець отримав вибухову травму. Снаряд пошкодив стегно і лице. Про це розповіли в департаменті охорони здоров’я Дніпровської міської ради.

Михайло професійний військовий, родом з Дніпра. З початку повномасштабної війни боронить Україну в одній з гарячих точок. 

До міської лікарні №4 він потрапив у вкрай важкому стані. Відкритий перелом стегна та нижньої щелепи. За порятунок земляка взялась велика команда професіоналів. Всі діяли як єдиний механізм. Одні лікарі займались пошуком необхідних конструкцій, шукали волонтерів, аби оплатити та доставити конструкцію.

У цей час анестезіологи вже готували Михайла до операції. Лікарі також встановили фіксації на щелепу та буквально годували хлопця через трубочку. Родина хлопця весь час була поряд, аби підтримати та полегшити його страждання. Ну а далі – професіоналізм щелепних хірургів та травматологів врятували життя бійцю. У щелепу була встановлена пластина, а у кістці на нозі спеціальна конструкція.

Майже 4 години важкої операції та чотири лікаря, що працювали одночасно, аби не гаяти час. І команда знов гідно впоралась з усіма випробовуваннями. Зараз поранений вже проходить етап реабілітації та почуває себе добре. Лікарі і досі стежать за своїм пацієнтом, а він не перестає дякувати за порятунок.

Читайте також: Захисника України судять за передачу майна на потреби ЗСУ