Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпровські юнаки – чемпіони світу з ММА

Троє з чотирьох спортсменів з Дніпропетровщини вибороли нагороди на юнацькому Чемпіонаті Світу зі змішаних бойових мистецтв. Він нещодавно завершився у грецькому місті Александруполіс. Загалом від української федерації MMA на світову першість “GAMMA”поїхали  32 спортсмени від 8 до 18 років.

Даниїл Чернецький змалечку займався спортом, втім нещодавно вирішив змінити карате на жорсткіший вид спорту, а саме ММА.

У мене було 2 казахи та один грек, усі сітці, перші 2 поєдинки я завершив достроково, у першому раунді, задушливими прийомами, а з останнім казахом, він був дворазовим чемпіоном світу і дваразовим чемпіоном Азії, я його завершив у другому раунді теж задушливим прийомом. У поєдинку я використовував “аналітику”, притрумувався тактики ведення поєдинку”, – каже чемпіон світу з ММА Даниїл Чернецький.

Тренер Даниїла каже — чемпіоном може стати не кожен. І самих тренувань замало.

“Якщо людина розвивається виключно тільки в спорті, звичайно неможливо досягнути таких великих вершин, і Даниїл Чернецький тому явний приклад, тобто добре вчиться, добра дисципліна”, – зазначив тренер СК “Витязь” Артем Кровяков.

Окрім Даниїла, золото чемпіонату світу виборола п’ятнадцятирічна Вероніка Кизь.

“Перше місце, два поєдинки з двома американками, один достроково за 34 секунди, а другий був 3 раунди, з них додатковий, тому що була нічия, і також перемога”, – сказала чемпіонка світу з ММА Вероніка Кизь.

Підготовка до змагань була важкою, – розповідає Вероніка. 2 тренування на день, 14 тренувань на тиждень. Все – заради перемоги.

“Я коли виї’зжала, намагалася взяти один темп, взяти одну таку хвилю, щоб пройти на одних емоціях, щоб ніде не збитися, в мене вийшло, я дійсно взяла одну хвилю і пішла, переїзд, зважування, реєстрація, потім самі змагання, поєдинки, і вже по приїзду додому я тільки потім оцю хвилю відпустила, і з мене потім почав виходити увесь цей адреналін”, – ділиться Вероніка Кизь.

Україна вкотре довела,що є сильною та потужною спортивною нацією. 24 нагороди (10 золотих, 9 срібних та 5 бронзових), і як результат перше загальнокомандне місце.

Читайте також: Басейн СК “Метеор” приймає плавців Олімпійської збірної