Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпропетровщина отримала стовідсоткове фінансування соціальних виплат з державного бюджету

Йдеться про усі види державних соціальних допомог за травень та виплату пільг і житлових субсидій у готівковій формі за квітень поточного року. 

За словами заступниці начальника управління департаменту соціального захисту населення ДніпроОВА Олександри Довидовської, область отримала стовідсоткове фінансування, але на 172 млн грн менше, ніж минулого місяця. Це пов’язано зі зменшенням кількості отримувачів житлової субсидії у зв’язку із закінченням опалювального сезону. 

«У грошовій готівковій формі субсидію отримуватимуть майже 174 тис. домоволодінь області. Усім громадянам, які отримували житлову субсидію в опалювальному періоді 2021-2022 рр., а таких майже 195 тис. домоволодінь, з 1 травня автоматично її подовжено. Тобто, не потрібно звертатися до органів соціального захисту для призначення субсидії на наступний період. Окрім того, скасовано необхідність повідомляти управління соцзахисту про будь-які зміни, наприклад, у складі сім’ї, упродовж дії воєнного стану та одного місяця після його завершення», – розповіла під час брифінгу 6 травня Олександра Довидовська. 

Вона також зазначила: «155,5 тис. сімей отримають усі виплати державної соціальної допомоги. Серед них і малозабезпечені родини, багатодітні сім’ї, матері-одиначки, родини, де виховуються діти до трьох років. Пільги у готівковій формі отримають 18,2 тис. пільговиків та понад 50 тис. осіб – у безготівковій формі. На початок травня понад 3 тис. родин отримали компенсацію замість «Пакунку малюка» у сумі 6 300 грн».

Читайте також: Нова послуга для підприємців на порталі «Дія» — внесення змін про ФОП