Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпро працевлаштував близько 60 тис. вимушених переселенців

Дніпро продовжує активно допомагати вимушеним переселенцям знайти роботу. Нині наше місто допомогло працевлаштувати 60 тисяч ВПО. 

Нове робоче місце у Дніпрі зміг знайти і Олексій Губорєв. Чоловік проживав у Краматорську. Після  повномасштабного вторгнення рф до нашої країни він був змушений разом із дружиною виїхати з рідного міста. Родина чекала на дитину. У нашому місті чоловік зміг знайти роботу в  «Дитячо-юнацькому центрі «Штурм» ДМР. Під нього заклад створив секцію карате. 

«Ми обрали Дніпро, адже тут є найкраща лікарня, де дружина народжувала.Нам всі знайомі її радили. Нашій доньці вже 1 рік та 4 місяці. А щодо роботи, то я вдячний «Штурму». Вони мене прийняли та допомогли всім необхідним. У травні я провів своє перше заняття, на яке прийшла лише одна дитина. Нині ж я навчаю близько 150 вихованців у двох філіях закладу. Зараз готуємось до обласного чемпіонату. У  грудні хочемо позмагатись за першість на всеукраїнському», – розказує тренер з карате КПНЗ «Дитячо-юнацький центр «Штурм» ДМР Олексій Губорєв.

Тільки «Штурм» з початку війни працевлаштував 20 вимушених переселенців. А прийняв у секції 208 дітей з числа ВПО. 

Активно працевлаштовує на роботу і соціально-відповідальний бізнес. Максим Поліщук близько 3 років працював у ТЦ «Епіцентр» у рідному Краматорську. Але з початку повномасштабного вторгнення мусив теж виїхати до Дніпра. 

«7 березня 2022 року ми вирішили виїхати до Дніпра. Ми заздалегідь знайшли тут квартиру. А щодо роботи, то наша мережа створила чат-бот, в якому ми бачили  вакансії по всій Україні. Таким чином, коли ми виїжджали з Краматорська, то ми з дружиною знали, де будемо працювати», – прокоментував Максим Поліщук.

Зміг релокуватись до Дніпра і колега Максима — Валерій Квіта. Чоловік теж виїхав з Краматорська разом з дружиною. 

«Коли почалась повномасштабна війна, то в моєму рідному місті стало дуже небезпечно перебувати. Дітям було дуже страшно, тож ми прийняли важке рішення — виїхати. Це було 3 квітня минулого року. Тут, у Дніпрі, я перевівся на ту ж саму посаду і 5 квітня вийшов вже працювати», – прокоментував Валерій Квіта. 

З початку повномасштабного вторгнення саме в цей магазин взяли на роботу 85 вимушених переселенців.

«Це ВПО з Краматорська, Бахмуту, Харкова, Маріуполя та з інших міст, де велись, або ще ведуться активні бойові дії. Кожному працівнику ми пропонуємо повний соціальний пакет. Нам також пропонує співробітників інспекція з питань праці та зайнятості населення ДМР. Ми їм також пропонуємо ті вакансії, які в нас є. В цілому, ми беремо не лише тих співробітників, які працювали у тимчасово окупованих містах, або ж де ведуться активні бойові дії, а всіх охочих навіть без досвіду роботи. Бо в нас є навчання, і ми допомагаємо опанувати роботу в нас», – прокоментувала директорка ТЦ «Епіцентр» на Запорізькому шосе Катерина Рожко. 

Дніпро може знайти роботу всім, кому це необхідно. Наше місто – лідер за працевлаштуванням. На сьогодні у нас 525 тисяч людей, які цього потребували, мають роботу. А за 18 місяців повномасштабного вторгнення завдяки телеграм каналу, який створила інспекція з питань праці та зайнятості населення ДМР, було працевлаштовано близько 22 тисяч людей в тому числі і ВПО.

«До вересня 2022 року кількість працевлаштованих ВПО у Дніпрі була меншою за 10%. Проте з минулої осені ситуація кардинально змінилася, і вже навесні у місті 35% переселенців мають роботу. А станом на вересень цього року ця цифра виросла до 60%. Тобто близько 60 тисяч ВПО вже працевлаштовані. Активно у цьому питанні сприяють і департаменти та комунальні заклади міської ради. За 1,5 року війни працевлаштовано 4 957 людей, з них 714 – це вимушені переселенці. А щодо безробітних, то на сьогодні їх кількість складає 1 200 людей, а на початок 2022 року ця цифра сягала 3 350 осіб», – прокоментувала очільниця інспекції з питань праці та зайнятості населення ДМР Тетяна Янушкевич.

Читайте також: Коли у Дніпрі відкриються пункти незламності.