Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпро дбає про безпеку: черговий по місту розповів про стан укриття на вулиці Набережна Заводська

Сьогодні, 3 квітня, під час чергування Олексій Самілик, директор департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради, проінспектував стан укриття, яке розташоване за адресою вул. Набережна Заводська, 137Д.

Дніпро турбується про безпеку містян. У місті вже встановлено 123 захисні залізобетонні споруди (сховища) біля зупинок громадського транспорту та в місцях масового скупчення людей. У 2022 році було встановлено 36, а у 2023 році – ще 87 (з них 36 – на позиціях військових).

Кожна споруда облаштована біотуалетом, урною для сміття та лавками для сидіння всередині, підключена до світла. Їх щоденно прибирають комунальники. Щодо біотуалету, то його комунальники обслуговують через день, а двічі на тиждень виконують його миття. Також, за потреби, всередині приміщення проводять обробку (дератизацію) всіх поверхонь для ліквідації неприємного запаху.

Укриття, яке розташоване на вулиці Набережна Заводська розраховане на 20 людей, які одночасно можуть там перебувати. Воно в черговий раз постраждало від дій вандалів, тут відсутнє освітлення, покажчик аварійного виходу, вирвано пандус.

Загалом по місту випадки вандалізму в укриттях є великою проблемою. Тому дніпрян закликають дбайливо ставитись до міського майна. Адже все це – саме для комфорту та безпеки мешканців.

Читайте також: У Дніпрі з початку року відремонтували вже 55 покрівель у житлових будинках. Ще 20 домів — з оновленими під’їздами