Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпряни активно користуються пільговим проїздом у громадському транспорті

Дніпро продовжує дбати про пільговиків. Люди з пенсійним посвідченням мають змогу пересуватися громадським транспортом безкоштовно. Така преференція продовжує діяти попри воєнний час. А у разі, якщо права пільговиків порушуються, щодо водіїв застосовують відповідні заходи.

З ранку на одній з міських зупинок людно. У салон автобуса по черзі заходять містяни. Хтось їде на роботу, а хтось у справах. Частина – пільговики, як пані Валентина.

Викладачка за фахом, жінка чи не щоранку їздить цим маршрутом. Як пільговику, їй це дуже вигідно, особливо, коли це великий автобус.

“В спринтерах, там тільки два чоловіка може їхати по пільгам. А тут скільки зайдуть, вони даже не возмущаються, водії”, – каже пасажирка Валентина.

Усміхнений водій на ім’я Олексій говорить, це робота його мрії. Возити пасажирів хотів із дитинства.

“Мені не складно. Не знаю, як іншим. Я давно працюю”, – сказав водій міського автобуса Олексій.

Маршрут водія один із центральних. Пасажирів багато, у тому числі і пільговиків. За день автобус перевозить до 400 таких осіб. І для них особливі преференції.

“Більшість цих осіб – це пенсіонери за віком, тобто при пред’явленні пенсійного посвідчення, чи кондуктору, чи водієві, ця особа має право користуватися безоплатним проїздом у міському транспорті”, – повідомив директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР Ігор Маковцев.

Безоплатно пільговики, а це близько 20 категорій громадян, можуть їздити в електротранспорті та у міських автобусах.

“Порядка 200 тисяч осіб, як мають право користуватися пільговими перевезеннями у місті Дніпрі”, – зазначив Ігор Маковцев.

А якщо пільговику, навіть третьої групи інвалідності, відмовили у безплатному проїзді, слід звертатися зі скаргою на гарячу лінію Дніпровської міської ради та у телеграм- канал департаменту транспорту.

Читайте також: П’ятихатського душогуба затримано! Ним виявився багатодітний батько