Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпрянки створили зворушливі фото біля зруйнованого будинку на Перемозі

Мистецтво фотографії об’єднане з історією болю та страждань людей в 118 будинку на Перемозі. Дніпровська модель Марія та фотографиня Дар’я створили чуттєві фото, які не залишать байдужим нікого.

“Найважче було знімати, як Маша плакала – я прошу вибачення… але я знімаю далі. Це було дуже-дуже важко”, – каже фотографиня Дар’я Новодон.

Локація, на якій велась зйомка, просочена болем та стражданнями.

“Я вважаю, що ця локація – найболючіше місце нашого міста, а образ янгола, на мою думку, буде найбільш гармонійним для неї”, – зазначила Дар’я.

Фотографії стрімко почали відгукуватись в серцях підписників Дар’ї.

“Коли ми вирушили на фотосесію, Маша ще не розуміла, як важко їй буде. Адже після вибуху вона тут була вперше. Ми вирішили, що на цій зупинці знімати не будемо, бо це місце пам’яті про загиблих. Знімали на фоні понівеченого будинку”, – каже фотографиня.

Побачивши зруйнований будинок – Марія ледве стримувала себе.

“Перші емоції, які я відчула, – це страх і неймовірне хвилювання. Ви мене, напевно, зрозумієте: це та сама емоція, коли очікуєш вибуху. Такі емоції були в мене на той момент”, – ділиться модель Марія Міхнюк.

Передати увесь біль та розпач вийшло і через об’єктив фотокамери. Дар’я стверджує, потрібно постійно нагадувати про війну в Україні.

“Я розуміла, що фотографія – це єдина мова, яку розуміють у всьому світі, і це необхідно робити, щоб нагадувати людям, що війна триває, і про це не можна забувати”, – наголосила Дар’я.

Зйомка зроблена не для “хайпу” у соціальних мережах. Вона є символом болю усіх дніпрян, які загинули під час кривавої війни.

Читайте також: На Дніпропетровщині затримали нацгвардійця, який продавав зброю