Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Десяток локацій і показові виступи спортсменів на татамі: у Дніпрі провели Фестиваль спорту-2023

У Дніпрі відбувся традиційний Фестиваль спорту. Видовищне свято у місті провели вже вшосте. Просто неба на стадіоні однієї з міських шкіл працювали 10 локацій: хокей, баскетбол, воркаут, стрільба з лука, єдиноборства, академічна гребля (концепт), армспорт, сучасне п’ятиборство (лазерна стрільба), кінний спорт, триатлон.

На татамі свою майстерність та вміння  демонстрували представники спортивних федерацій,  дитячо-юнацьких шкіл міста у 15 видах спорту. 

«Раніше Фестиваль спорту проводили на Фестивальному причалі. Але через війну немає можливості організувати фестиваль саме там, оскільки немає укриття. Тож провели свято спорту на території однієї з міських шкіл. Працювали 10 локацій, де можна було спостерігати за виступами спортсменів, спілкуватися з тренерами, дізнатися, які види спорту розвиваються у нашому місті, до якої спортивної школи, секції можна віддати дитину», – зазначив заступник директора – начальник управління спорту департаменту гуманітарної політики міськради Олександр Осипов. 

Учасників заходу привітала і голова постійної комісії міської ради з питань освіти, культури, молоді та спорту Наталія Демідова: «Дуже важливо у такі непрості часи, аби діти займалися спортом.  Вдячні нашим захисникам, що маємо змогу проводити у місті такі яскраві спортивні заходи. З такої малечі потім виростають справжні чемпіони. Спорт виховує відвагу, мужність, стійкість, силу волі. Тож усім здоров?я, миру і якнайшвидшої нашої перемоги!». 

Заступниця директора з навчально-тренувальної роботи школи з опорних видів спорту – гімнастика спортивна Діана Грибанова зазначає, що після таких відкритих подій більшає людей, які бажають записати своїх дітей до спортивної школи. 

«На жаль, зараз багато стресових ситуацій, а спорт гарно впливає на дітей, мобілізує їх, розвиває у них гнучкість, багато вольових якостей. Після таких відкритих заходів багато людей підходять і запитують про спортивну школу, як віддати до неї дитину», — говорить Діана Грибанова. 

Дніпрянка Оксана прийшла підтримати на показових виступах свою доньку Яну, яка займається акробатикою у міській дитячо-юнацькій спортивній школі з опорних видів спорту. «На таких відкритих майданчиках дітям важливо продемонструвати свою майстерність, вміння. А для усіх інших — це гарна можливість ознайомитися з тим, які секції, види спорту є у нашому місті, куди б можна було записати свою дитину. Гарне вийшло свято. Вдячні організаторам!», — додала пані Оксана. 

Під час заходу для дітей влаштували частування морозивом від спонсора.

Читайте також: У Дніпрі для батьків та дітей влаштували «Арт-пікнік»