Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Чим облаштовані Пункти незламності на базі закладів соціального захисту

З жовтня розпочали роботу Пункти Незламності на базі шести закладів соціального захисту. Вони можуть розмістити від 15 до 50 людей та облаштовані всім необхідним.

Пункт незламності у центрі соціальної підтримки дітей та сімей “Обійми”. Він розрахований на 30 осіб і вже готовий приймати дніпрянз 8:00 до 22:00.

“На сьогоднішній день ми оснащені 3 електростанції у нас є медичні препарати, у нас є водичка і технічна водичка, запаси, і питна водичка, чай , кава, вайф-фай у нас є , люди користуються”, – повідомила директорка Центру соціальної підтримки дітей та сімей “Обійми” Наталія Журавель.

Тут є генератор, вогнегасники, кімната для дітей, протигази і тонометр.

Дніпровський міський терцентр в Індустріальному районі. Пункт у цьому закладі також розрахований на 30 осіб. Тут є зарядна станція, інтернет, мікрохвильова піч, чайник, запас їжі та напоїв, куточок для дітей. Досвід минулого року показав, все це — необхідно.

“Люди приходили, підзаряжали свої гаджети, деякі навіть майже працювали з ноутбку, каву пили, чай і перекус організовували ми їм. Тому дуже був популярний наш пункт незламності”, – сказала начальниця відділу Дніпровського міського територіального центру в Індустріальному районі Вікторія Бабанська.

В усіх пунктах випробувалигенератори та підготували їх до роботи взимку.

“Взагалі, пункти незламності такі розташовані у шістьох наших підпорядкованих закладах. Та з 1 жовтня вони розпочали свою роботу, тобто у разі тривалої відсутності електроенергії наші мешканці можуть скористуватися цими пунктами незламності”, – каже начальниця управління-служби у справах дітей департаменту Ганна Довготько.

У разі необхідності тут можуть додати місця для більшої кількості людей.

Читайте також: Зробили обереги та відсвяткували Геловін: У Дніпрі провели свято для дітей