Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Збільшення обсягів сміття, борги за послугу, брак кадрів: що уповільнює вивизення твердих побутових відходів у Дніпрі

У Дніпрі невчасно вивозять побутові відходи. Непотріб з контейнерів сміттєвози забирають. Але не день у день.

Із новим врожаєм овочевих і баштанних – сміття побільшало в рази. Та, нажаль, не побільшало сумлінних містян,-зазначають у  міськраді. Кидають в контейнери, що заманеться. А шлях до баків працівникам сміттєвозів – нагадує справжній квест.

Щодня на лінії у Дніпрі 34 машини. Екіпажі працюють і у вихідні. Та і це ще не все,-пояснюють в Екології-Д. Незабаром вивозити сміття буде нікому.

“Військовий стан, війна іде в Україні, і тому наші хлопці не ховаються від повісток, вручили – треба іти захищати родину”, – зазначив заступник директора «Екологія-Д» Олексій Курський.

Та й борги за надану послугу ростуть щомісяця. Найбільше боржників у Чечелівському і Амур-Нижньодніпровському районах.

“Приблизно 220 мільйонів гривень мешканці Дніпра винні за послугу вивозу тільки сміття ТОВ Екологія”, – сказав Олексій Курський.

“Знизились показники сплат наших послуг у приватному секторі до 64%, а в багатоквартирних – до 86. Тобто зараз маємо низку проблем, 1 – це сезонна кавунева проблема, підвищення кількості населення, кадровий голод, і падіння платоспроможності, ну це проблема загальна”, – повідомила заступниця директора департаменту екологічної політики міськради Ірина Козлова.

Та попри це, зазначають у міськраді, ситуацію з вивезенням сміття у проблемних районах буде виправлено. А контроль посилено.

Читайте також: У Дніпрі перевірили стан бетонного укриття на Донецькому шосе