Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Чому корупціонерка продовжує працювати?

Скандальну керівницю Обласного центру радіаційної безпеки не звільнили з посади. Наприкінці травня Фаїну Кулікову суд визнав винною в корупційному злочині – отриманні неправомірної вигоди з мед. працівниць. 11 600 грн. мали заплатити керівниці Центру п’ятеро медсестер приватної стоматології за «сприяння» проходження курсів з радіаційної безпеки. Після скандалу посаду пані Фаїна полишати не збирається. Принаймні так чиновниця заявила нашій знімальній групі. Головний лікар ОКЛ. ім. Мечникова Сергій Риженко каже, не звільняє Фаїну Кулікову, бо чекає рішення суду:

«Ми чекаємо рішення суду. Якщо рішення буде, що її треба обов’язково звільнити з наших рядів, ми виконаємо це за секунду»

Санкції статті не передбачають звільнення з посади, каже юристка Євгенія Гонцова. Утім, такий пункт може міститися в трудовому контракті.

«Можливо є умови трудового контракту, якими передбачені певні обмеження, або певні вимоги до кандидатів щодо судимостей», – каже Євгенія Гонцова.

У тому, що чиновниця з подібною репутацією і досі очолює радіаційний центр, є не лише юридичний аспект, а й моральний, каже представник всеукраїнської спілки захисту пацієнтів Віталій Руденко, член правління Всеукраїнської спілки захисту пацієнтів:

«Як будуть відноситися ті медики, які будуть приходити на ці курси і буде задіяна ця людина, яка скоїла злочин. Чи позначиться це на навчальному процесі? Якщо за хабар людина може пройти це навчання, то постане питання: як вона подалі буде нас лікувати?»