Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Черговий по місту відвідав водолазно-рятувальний загін у Дніпрі

Сьогодні черговий по місту, Дмитро Редька, заступник директора департаменту громадського порядку і цивільного захисту, відвідав водолазно-рятувальний загін, який безпосередньо здійснює обслуговування місто Дніпро.

«Підвели підсумки за зимовий період та поспілкувались щодо підготовки до літнього сезону, до виїздів та рятування людей, підрозділ цілком готовий до виконання своїх безпосередніх завдань, є необхідне оснащення, це і новий суачасний рятувальний човен, і обладнаний швидкісним двигуном. В свою чергу місто співпрацює та надаємо допомогу, так, минулого року було виділено субвенцію на придбання 10 водолазних костюмів. Плануємо й надалі співпрацювати та взаємодіяти», – зазначив черговий. 

«За зимовий період в місті трапилось: 1 спасіння людини, 1 людина загинула, 3 випадки були виклики, щодо порятунку лебедів. Загалом можу сказати, що ця зима пройшла достатньо спокійно. Наразі готуємось до літнього періоду, йде підготовка водолазної техніки та спорядження. Зимове обладнання ми зкомплектовуємо до зберігання та готуємо спорядження, яке використовується в літній сезон. Це костюми та шоломи мокрого типу, проводиться перевірка водного регулятору та іншого обладнання. Маємо новий швидкісний човен, який допомогатиме у порятунку людей, також маємо рятувальний автомобіль. Щодо човну, його особливість в тому, що в нього невелика осадка на воді, що дає змогу підходити ближче до берегової смуги, встановлений сканер, який допомагає водолазам виявляти людей під водою. Дякуємо місту за допомогу, за можливість придбати необхідне спорядження. Це сприяє безпечному зануренню водолазів та швидкого рятування людей. Сьогодні в добовому чергуванні заступило 6 людей, з них: 3 водолази, командир відділення, начальник відділення та фельдшер», – розповів Дмитро Решетняк, начальник водолазно-рятувального відділення Головного управління ДСНС України в Дніпропетровській області.

Читайте також: Смертельна автотроща на трасі в Новомосковському районі: водію мікроавтобуса повідомлено про підозру