Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Черговий по місту перевірив, як проходить ремонт трамвайного переїзду на проспекті Нігояна у Дніпрі

Перехрестя просп. Сергія Нігояна та вул. Львівська є важливою магістраллю для руху автомобільного, міського громадського транспорту та трьох трамвайних маршрутів до автобусного і залізничного вокзалів.

Пропускна здатність цієї дорожньої артерії залежить  від технічного стану трамвайного та дорожнього перетину цього перехрестя.

Ремонт трамвайних колій по вул. 128-ї Бригади Тероборони, які примикають до цього перехрестя, було проведено у 2018 році. А останній ремонт на цьому перехресті – 27 років тому.

16 вересня було розпочато роботи з капітального ремонту цього трамвайного переїзду. Вони проводяться з перекриттям руху трамвайного та автомобільного транспорту.  Термін виконання робіт – 3 тижні.

Відповідно до проєкту, технічним рішенням було обрано – укладання трамвайних колій у бетонній широкосмуговій плиті.

Сьогодні, 25 вересня, черговий по місту Ігор Маковцев, директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури, перевірив процес виконання робіт. Підрядна організація забезпечена відповідною будівельною технікою та має досвід у використанні технології ремонту.

Протяжність трамвайної колії складає 78 метрів в одноколійному виміру (тобто дві колії по 39 м кожна). Буде укладено 24 од. широкосмугові плити. Фіксація рейок – за допомогою двохкомпонентної поліуретанової суміші, що суттєво знижує рівень шуму та вібрації.

Після вкладання рейок буде проведено відновлення дорожнього одягу проїзної частини та тротуарів на цій ділянці.

З початку року вже виконано ремонти 9 трамвайних переїздів. Плани підприємства до кінця  2023 року.

Ремонт перехресть за технологією залізничного переїзду:

– пл. Десантників;
– вул. Павлова – вул. Академіка Белелюбського;

Закінчується проєктування реконструкції трамвайної ліні на перехресті вул. Михайла Грушевського – просп. Дмитра Яворницького у бетонній широкосмуговій плиті.

Під час чергування по місту директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР зазначив, що у Дніпрі понад 200 тис. мешканців користуються пільговим проїздом у громадському транспорті. Більшість з них – пенсіонери за віком. За умови пред’явлення пенсіоного посвідчення, вони мають право на безоплатний проїзд в трамваях, тролейбусах та міських автобусах.

Дніпро став першим містом, яке на місцевому рівні прийняло рішення про безоплатний проїзд у громадському транспорті для людей, що мають третю групу інвалідності. Фіксація пільги дозволяє поставити крапку у суперечках перевізників щодо трактувань Закону України та постанови Кабміну стосовно того, чи всі три групи інвалідності мають підставу їздити безоплатно. Тож тепер скористатися транспортом безкоштовно у Дніпрі можна за наявності посвідчення чи довідки встановленого зразка і щодо наявності третьої групи інвалідності.

Наприкінці 2022 року у Дніпрі почали працювати перші комунальні маршрути. Особливо корисні вони для пасажирів пільгової категорії, які можуть користуватися ними без будь-яких обмежень. Маршрути обслуговуються низькопідлоговими автобусами великої пасажиромісткості, які пристосовані для перевезення людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Представники департаменту транспорту та транспортної інфраструктури регулярно зустрічаються з керівниками автотранспортних підприємств, які забезпечують роботу міських автобусних маршрутів, та проводять роботу щодо випадків порушення прав пільговиків. За результатами службових розглядів на водіїв, які провокують конфліктні ситуації, керівництвами підприємств накладаються дисциплінарні стягнення. У разі повторення неналежної поведінки застосовуються більш серйозні покарання – аж до звільнення.

Залишити скаргу або пропозицію щодо роботи міського громадського транспорту можна на гарячу лінію міської ради. Також – написати на сторінки департаменту в соціальних мережах. Зокрема, у телеграм каналі департаменту, де можна оперативно отримати відповідь безпосередньо від відповідальних співробітників транспортних підприємств.

Читайте також: У Дніпрі 30% мешканців ОСББ та ЖБК можуть втратити субсидії на комунальні послуги