Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Чемпіонка світу з ушу викладає у Дніпрі

Олександра Лобацька колись вже була у Дніпрі – тут вона провела своє дитинство. І приїхала ще раз – але цього разу, тікаючи від війни. Дівчина – переселенка із Бердянська. Вона мріє повернутися додому, а поки продовжує справу свого життя тут – тренує дітей. Бо ж недарма, Олександра Лобацька – чемпіонка світу з ушу.

«24 березня мого чоловіка звільняють із служби ДСНС, кажуть, що вони всі їдуть до Запоріжжя і недовго думаючи ми 26 березня вже виїхали. Добиралися одну добу до Запоріжжя, потім прийняли рішення, що треба їхати в Дніпро, бо тут безпечніше і у чоловіка були родичі», – каже Олександра.

У Дніпрі Олександра знайшла роботу – вона вчить дітей ушу. Для того, щоб дівчина змогла продовжити тренувати – у Центрі «Штурм» спеціально відкрили такий гурток.

«Зустріли дуже тепло, одразу допомагали гуманітарною допомогою. Все, що попросиш вони тобі дадуть і навіть більше. Я в захваті від усіх працівників, дуже дякую», – розповіла жінка.

Олександра займається ушу вже 20 років. Вона майстер спорту України міжнародного класу, багаторазова чемпіонка та призерка чемпіонатів Європи та світу.

«Це незабутне почуття, це і друзі, і здоров’я, і досвід, це моє життя», – сказала вона.

Олександра щодня думає про рідне місто, яке зараз в окупації. Вірить, що скоро повернеться додому.

Читайте також: Маленькі, але з великим серцем: дніпровські діти подарували військовим свято