Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Бронзова медаль: фігуристка з Дніпра представила Україну на міжнародному турнірі в Ізмірі

15-річна вихованка дніпровської спортивної школи із зимових видів спорту увійшла у трійку переможців міжнародного турніру Ephesus Cup, що відбувся в Туреччині. У змаганнях брали участь 26 учасниць зі всього світу. Софія Римшина посіла п’яте місце у короткій програмі та третє у довільній. У підсумку  з результатом 123,64 бали фігуристка здобула бронзову медаль та піднялася на п’єдестал. 

Софія Римшина вже повернулась до щоденних тренувань після вдалого виступу на міжнародному турнірі Ephesus Cup в Ізмірі. Вихованка тренерки Лілії Батутіної посіла п’яте місце у короткій програмі та третє у довільній. У підсумку з результатом 123,64 бали  завоювала бронзу. 

“Це наш дебютний сезон, тому ми вирішили спробувати свої сили на міжнародному рівні і виступили досить непогано. На початку змагань Соня вперше в житті виконала весь потрійний набір тройних стрибків. Це було дуже складно, адже стрибки ще не до кінця відточені, але вона все ж таки змогла виконати їх всі. Були незначні помилки, але нам вдалося посісти 3 місце”, – розповіла тренерка Лілія Батутіна.

Серед двадцяти шести учасниць міжнародного турніру спортсменка з Дніпра увійшла до трійки найкращих. Софія розповідає, її  колеги були здивовані, бо тренування фігуристки відбуваються в країні, де триває повномасштабна війна. 

“Деякі дивувалися, що ми тренуємося в Україні, не виїжджали за кордон. Те, що ми тренуємося тут під час війни, коли лунають вибухи, їм було дивно. Дякую своїм батькам за те, що вони дають мені таку можливість. Цей кубок зараз дуже важливий для мене, бо це ніби маленький крок до чогось більшого”, – каже фігуристка Софія Римшина.

Мама Софії постійно знаходиться поруч із донькою на кожному тренуванні та турнірах. Вона розчулилась до сліз, коли побачила стяг на честь її дитини, їй важко було стримати емоції.

“Була велика гордість, коли під час повномасштабної війни наш стяг підіймався, і це була велика гордість для нас, для українців, адже наші діти мають можливість тренуватися, виступати. Оскільки в Україні зараз мало змагань, тому ми вирішили поїхати до Туреччини”, – сказала мати фігуристки Наталія Римшина.

Наразі у Софії інтенсивні тренування. Двічі на день вихід на льодовий майданчик та додаткові навантаження у залі хореографії. Разом зі своїм тренером спортсменка працює над короткою та вільною програмою, удосконалює складні елементи для участі в юніорському чемпіонаті України, який відбудеться у березні.

Читайте також: Йога з цуценятами позбавляє дніпрян втоми та стресу