Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Безпечно й швидко: як і де отримати безкоштовний тест на ВІЛ дніпрянам

Безпечно, швидко, а головне – повністю конфіденційно. У Дніпрі можна пройти безкоштовне тестування на ВІЛ інфекцію. Слід пам’ятати, що вчасне втручання лікарня може врятувати життя. Медики запевняють — це зовсім нестрашно, а можливий діагноз — не вирок. Кожна ВІЛ-інфікована людина може мати повноцінне життя. 

Швидке, професійне та конфіденційне проходження тестування на ВІЛ – можливе. Перший його етап – кваліфікована попередняконсультація, аби дізнатись більше про саму інфекцію.

“Наша організація успішно працює з клієнтами, які звертаються до нас. Достатньо подзвонити по контактному номеру телефона, або звернутись до нас в месенджерах соц. мережі. Людина може отримати й там кваліфіковану консультацію, але як показує практика, очна розмова з пацієнтом звичайно більш важлива”, – повідомив соціальний співробітник громадської організації “Синергія душ” Володимир.

Вже після – спілкування з лікарем та проходження самого тесту шляхом здачі крові. Результат готовий за 20 хвилин.

“Якщо у пацієнта ВІЛ інфекція виявлена, то подальше ми берем у нього всі клініко-біохімічні, всі аналізи й назначаємо у той же день терапію. Ця хвороба не така і страшна, бо на теперішній час є ліки, які підтримують імунну систему, і пацієнт може жити нормальним, повноцінним життям”, – каже лікарка – інфекціоніст Олена.

У разі бажання пацієнта – йому видадуть альтернативний оральний тест для його партнера. Його можна пройти навіть у домашніх умовах.

Також, якщо людина має бажання пройти тест, але не хоче при цьому спілкуватись з фахівцями – встановили “Тестомат”.

Пацієнти впевнені – слідкувати за станом здоров’я необхідно, навіть попри страх взнати свій статус. Усі послуги ГО “Синергія душ” абсолютно безкоштовні, враховуючи можливу терапію.

Читайте також: Зібрала 100 тисяч для ЗСУ: історія юної волонтерки з Дніпра Марії Граділенко