Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Англійський, офіцерський та комерційний клуби, ресторани, азартні ігри, кімнати побачень: у Дніпрі провели безкоштовну екскурсію, присвячену дорослим розвагам Катеринослава

Маршрут пішохідної екскурсії «Дорослі розваги Катеринослава» пролягав центральною частиною міста.

«Ярмаркова площа, аудиторія народних читань, офіцерські, англійські клуби та громадського зібрання. А ще ресторани, азартні ігри, кімнати побачень. Усе це було в Катеринославі у XIX ст. Наприклад, у Будинку губернатора, де зараз Музей історії Дніпра, за тих часів був Англійський клуб. Він був для дворян. Багаті люди туди приходили розважатися. Там влаштовувалися бали, музичні, сімейні вечори, грали в шахи. У колишньому готелі «Бристоль» були кімнати для азартних ігор та побачень», — розповіла Леся Логашова, сертифікована гідеса, членкиня Всеукраїнської асоціації гідів.

Пані Антоніна теж долучилася до екскурсії. Жінка родом з Маріуполя, але вже два роки мешкає у Дніпрі.

«Це вже, мабуть, сьома екскурсія містом, яку відвідую. Гіди так цікаво розповідають завжди. І цього разу також дуже пізнавальною вийшла екскурсія. Дніпро для мене нове місто, тож потрібно вивчати його історію. Приємно, що це можна робити на таких безкоштовних пішохідних екскурсіях», — каже пані Антоніна.

«Уперше організували таку екскурсію про розваги у нашому місті за часів Катеринослава. Групі дуже сподобалася. Отримали багато схвальних відгуків. Це приємно. Продовжуємо екскурсії містом. Чергову плануємо вже наступної середи. Приєднатися до наших заходів може кожен охочий. Необхідно попередньо зареєструватися за номером: 067-602-60-90», — додала Ольга Стасенко, начальниця Туристичного інформаційного центру.

Читайте також: «Підтримка ветеранів: шляхи та інновації»: на Дніпропетровщині громадські організації презентували свій досвід