Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Акція “Вшануй”: у Дніпрі відкрили фотовиставку до Дня Соборності України

У Дніпрі відкрилася фотовиставка, присвячена Дню Соборності України. До всеукраїнської акції “Вшануй” долучився Молодіжний центр Дніпра. Мета акції – увічнення пам’яті полеглих та популяризації їхніх подвигів на державному рівні. Акція представлена фотопрезентаціями авторських робіт французького фотографа українського походження Юрія Білака. Подібні виставки відбуваються в усіх областях України. У Дніпрі презентували 13 фоторобіт.

Молодіжний центр Дніпра, підтримуючи всеукраїнську акцію “Вшануй”, презентували виставку фоторобіт, присвячену Дню Соборності України.

Ірма Нініашвілі, директорка комунального підприємства «Молодіжний центр Дніпра» Дніпровської міськради: «Нам запропонував Всеукраїнський молодіжний центр взяти участь і ми погодилися, одне що ми зробили. Виставка проходить у молодіжних центрах міста, але ми зрозуміли, що це трошки треба зробити масштабнішим. Тому ми звернулись до торговельного центру. Тепер ця виставка тут».

В організації фотопрезентації молодіжному центру допомогла команда Молодіжної ради Дніпра. Досвід в проведенні виставок у торговельно-розважальних центрах вже є. Зазвичай центри з радістю йдуть на контакт і допомагають у проведенні презентацій, розповіли представники Молодіжної ради.

Рафаель Кіжнер, голова Молодіжної ради Дніпра: «Торговельні центри раді нас бачити, раді зустрічати, тому що не часто вони проводять такі заходи. Ми розуміємо, що вони займаються комерційною діяльністю і такі соціальні проекти для них дуже цікаві, тому що вони так само є магнітом для мешканців завітати до торговельного центру, відвідати його, і заразом, окрім виставки, відвідати інші заклади, що тут розташовані».

Акція представлена серією фотопрезентацій в усіх областях України. Автор фотографій – Юрій Білак- французький фотограф українського походження. Через свої знімки Юрій розповідає історії сім’ї та близьких людей, які загинули на війні. Кожна сім’я обрала одну сімейну реліквію – річ, яка є найпам’ятнішим нагадуванням про загиблого: куртка, гітара, лицарські обладунки, книги. Побачити фотопрезентацію можуть всі бажаючі.

Єлизавета Балачіна, кураторка проектів Молодіжної ради Дніпра: «Зараз ми можемо побачити ці роботи на локації другого поверху біля кінотеатру, також кожен бажаючий протягом всього тижня до 28 числа може відвідати даний торговельно-розважальний центр та ознайомитись із цими роботами».

Основна мета фотопрезентації – змінити ставлення суспільства до понять «герой», «жертва», «агресор» та переосмислити шанування героїв, розповіли організатори виставки.