Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Аби не застосовувати ампутації: дніпровські лікарі врятували бійцю стегно

Переломи та уламкові ураження. Це найчастіші поранення, які отримують бійці ЗСУ на фронті. Хірурги Дніпра щодня рятують тих, хто бореться проти загарбників. Як лікують наших захисників? 

Роман – розвідник. У 14-му році пішов на фронт добровольцем. У бою під Водяним під час артилерійського обстрілу чоловік отримав поранення.

Роман, військовослужбовець: «В саме Водяне вже зайшли російські війська, змішані з бійцями днр. Був бій. Артилерійський снаряд прилетів неподалік від нас. Уламок потрапив мені у стегно, роздробив кістку. Зараз лікарі намагаються її врятувати. Уламки ще не всі прибрали у мене».

Першу операцію Роману зробили у Петропавлівці. Потім доправили у Дніпро — на лікування і реабілітацію.

Юрій, завідувач травматологічним відділенням: «Пройшов етапи стабілізації перелому. Йому накладено апарат зовнішньої фіксації. Зараз він вже готується до виписки зі стаціонару. Задовільне утримання уламків, все заживає. В даному випадку перспектива така, що він зможе повернутися до виконання своїх службових обов’язків».

Медики прогнозують відновлення протягом 6-9 місяців, оскільки уламкові переломи важко лікувати. Проте, Роман вже знає, що робитиме після одужання.

Роман, військовослужбовець: «У мене плани — повернутися, мої хлопці чекають. Кожен день ми з ними на зв’язку. Вони чекають. Тож тільки повернення, тільки так».