Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Або росія буде реально шукати мир, або внаслідок цієї війни назавжди залишить міжнародну арену – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні розказав про візит президентів Польщі, Литви, Латвії та Естонії та військову допомогу США.

Він розказав, що 13 квітня до Києва прибули президенти Польщі, Литви, Латвії та Естонії. Перемовини з ними він назвав плідними.

«Важливо, що президенти відвідали Бородянку в Київській області, де на власні очі побачили, що наробили окупанти. Для президентів це ще один аргумент, щоб жорсткіше наполягати на реально відчутних санкціях проти росії», — повідомив Президент.

Також він нагадав про необхідність введення жорстких санкцій проти агресора та закликав європейські країни відмовитись від російської нафти. За словами Зеленського, група експертів вивчає запроваджені санкції та готує пропозиції, як прибрати лазівки у них.

Глава держави також розказав про розмову з президентом США Джо Байденом. За його словами, лідери домовилися про військову допомогу Україні на $800 млн доларів та посилення санкцій.

«Говорив сьогодні з Президентом США Байденом. Серед тем розмови – притягнення до відповідальності всіх російських військових і командирів, які скоїли воєнні злочини. Міжнародна співпраця для цього. Обговорили новий пакет оборонної підтримки України. Домовились. На 800 мільйонів доларів. Зброя, боєприпаси, інша допомога. Артилерійські системи, бронетранспортери, гвинтокрили. Щиро вдячний за підтримку! Також домовилися про посилення санкцій проти росії», — повідомив він.

Зеленський повідомив, що Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан відвідав Бучу. Президент пообіцяв, що відповідальність для окупантів буде неминучою.