Site icon Телеканал «ДніпроTV»

97% будинків з теплом: аварійна служба Дніпра працює у посиленому режимі

У Дніпрі 97% житлових будинків вже з теплом. Пройшло майже два тижні з початку опалювального сезону. Міська аварійна служба увесь цей час працює у посиленому режимі та вже закінчує підключення багатоквартирних будинків до тепла. Також проводять модернізацію котлів в одній із котелень.

Зима близько, а сніг вже лежить на вулицях міста, отже в квартирах стає значно холодніше. Минуло майже два тижні з початку опалювального сезону. Міська аварійна служба увесь час працює у посиленому режимі та вже закінчує підключення багатоквартирних будинків до тепла.

Пані Ірина мешкає у своєму домі 43 роки. Каже, останні роки труби в опалювальний сезон проривали часто.

«Ми писали, ми і з депутатами працювали, ми і з ЖЕКом, ну загалом місто зробило, слава Богу», — каже Ірина Лукʼянова, жителька будинку.

Окрім цього, аварійники тестують систему опалення, де необхідно спускають повітря, також перевіряють справність вентилів та засувок.

«Нами було виконано близько 40 таких аварійних ремонтів, тому мешканці цих будинків задоволені і мають зараз тепло», — розповідає Сергій Файфер, директор департаменту житлового господарства ДМР.

Нині вже 97% будинків Дніпра з теплом. Ще у 3% — є певні проблеми, які наразі вирішує аварійна служба.

Водночас комунальники Дніпра вже завершують ремонт одного з котлів у котельні, яка опалює 133 будинки, 7 шкіл, 4 дитячих садка, 1 лікарню та вищий навчальний заклад.

«Він був в аварійному стані, він ледве витримав попередній опалювальний сезон, в ньому була вже велика зношеність, тому його модернізували», — пояснює Сергій Файфер, директор департаменту житлового господарства ДМР.

«Зараз у нас в роботі 2 одиниці таких котлів, то цей буде у резерві. Застосовуються вже нові матеріали, трошки немножко додали нових технологій які дозволяють підняти коефіцієнт КПД котла.»», — доповідає Сергій Чечер, майстер котельні.

Загалом від початку року міська аварійна служба виконала понад 20 тисяч заявок мешканців. Також цьогоріч провели планові заміни системи опалення у 32 будинках.

Читайте також: Замах на вбивство через борг: житель Синельниківщини наніс три ножових поранення односельчанину