Site icon Телеканал «ДніпроTV»

96% готовності: котельні Дніпра модернізували до опалювального сезону

Підготовка до опалювального сезону на фінішній прямій. Котельні Дніпра готові на 96%. До кінця місяця комунальники закінчать всі заплановані ремонти мереж. 

«Це новий пальник, який повністю виключає людський фактор, працює повністю автоматично. Оператору потрібно лише влючити його і все». 

Раніше оператор в одній з котелень Чечелівського району цілодобово слідкував за трьома газовими пальниками, але цього року тут відбулася модернізація. Встановили сучасні системи, які більш безпечні, ба більше — дозволяють заощадити паливо.

Дмитро Гризов, в.о. заступника начальника теплової дільниці №3 КП «Теплоенерго»: «Як тільки падає тиск чи електрика, вони повністю відключають котел, автоматично. Провели всі роботи з підготовки котельні до опалювального сезону. Котли всі прочищені, на теплотрасах проведено гідравлічне випробування. Всі теплотраси готові до використання, витримали гідравлічне випробування. Котли почищені та теж готові до експлуатації в наступному опалювальному сезоні».

Олексій Наумов, головний інженер теплової дільниці №2 КП «Теплоенерго»: «Ця котельня опалює 25 будинків і одну школу. На цій котельні виконали капітальний ремонт котла ТВГ 8 м з повною заміною трубної частини».

По цеглинкам розбирали котел в одному з теплопостачальних пунктів у Шевченківському районі. Все для того, аби замінити стару трубу на нову. Додатково тут встановили і два насоси.

Олексій Наумов, головний інженер теплової дільниці №2 КП «Теплоенерго»: «Виконали випробування насосів, працюють на відмінно».

Роботі котельні не завадить і блекаут, бо у разі надзвичайної ситуації працюватиме потужний генератор на 800 кВ.

Олексій Наумов, головний інженер теплової дільниці №2 КП «Теплоенерго»: «На даний момент котельня повністю готова до опалювального періоду. Встановлений дизельний генератор, був виконаний капремонт котла ТВГ 8 м та встановлений новий мережевий насос».


Котельня подає тепло на 51 об’єкт — це житлові будинки, дитсадки, школи та одна лікарня. Загалом на балансі міста понад 400 теплопостачальних підприємств. Всі вони готові на 96% до опалювального сезону 2023-2024.

Анастасія Сухіна, помічниця директора КП «Теплоенерго»: «Ще не дотягуємо до 100%, оскільки у нас ще в роботі знаходяться відпрацювання скарг по відновленню ізоляції. Нам залишилося близько 1,5 км відновити. Також ще завершується заміна аварійних ділянок — теж близько 1,5 км. Залишається на встановлення один насос і ще доремонтовуємо котел. Це вже фінішна пряма».

Усі підготовчі роботи завершать за кілька тижнів.

Читайте також: У Дніпрі заклали Алею захисників та захисниць Луганщини