Site icon Телеканал «ДніпроTV»

96,8 тис. грн. за завищення цін на пальне: на Дніпропетровщині перевіряють АЗС

На Дніпропетровщині перевіряють АЗС щодо завищення цін на паливо. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області .

На сьогодні в Дніпропетровській області перевірено шість АЗС. У двох випадках виявлено факт завищення цін на пальне, по одному підприємству винесено рішення щодо застосування штрафних санкцій у розмірі

У Держпродспоживслужбі звертають увагу, що навмисне завищення цін в умовах воєнного стану є неприпустимим, і у разі порушення суб’єкти господарювання матимуть наслідки у вигляді штрафів та інших заходів адміністративного впливу.

Крім того у Держпродспоживслужбі нагадали, що у разі ненадання документів для перевірки або недопущення посадових осіб на підприємство накладається штраф — 34 тис. грн.

Також Держспоживслужба просить споживачів надсилати скарги у разі виявлення підвищення цін, ненадання касових чеків або відсутності вибору способу розрахунку. У зверненні треба зазначити найменування (ТОВ – юридичної особи, ФОП) та місце розташування та надати копії чеків (за наявності).

Звертатись можна на електронну адресу info@dp.dpss.gov.ua або заповнити форму за посиланням https://cutt.ly/uH0Vsk5.

Читайте також: Ціни на пальне та його наявність: оновлення для інтерактивної карти.