Site icon Телеканал «ДніпроTV»

9 постраждалих від ракетного удару у Підгородному досі у лікарні: коментар медиків

Медики Дніпра другу добу невпинно рятують постраждалих від ракетного удару по Підгородному. Усім пацієнтам вони надають невідкладну допомогу та роблять все, аби врятувати їхні життя.

Зокрема, у день трагедії до одного із медичних закладів нашого міста було доставлено 17 постраждалих. Для їхнього порятунку було залучено бригади у складі невропатологів, травматологів та хірургів. Кожного хворого оглядали у приймальному та травматологічному пунктах і вже далі оперативно вирішували питання щодо ушпиталення.

«Трьох постраждалих ми одразу направили до інших медзакладів: хлопчиків 15 та 7 років – до дитячої лікарні, а жінку з пошкодженням головного мозку – до однієї з обласних лікарень. З чотирнадцяти пацієнтів шістьох шпиталізували, іншим надається допомога амбулаторно», – зазначив лікар одного із медичних закладів Дніпра Ігор Валерійович.

За словами лікарів, з шістьох ушпиталених найважча – пані Наталя, у якої через ракетний удар російських терористів загинула донька. У жінки тяжка травма черепа, забій головного мозку, забій та переломи хребта та ребер, травма черевної порожнини з пошкодженням селезінки. Медики Дніпра одразу виконали оперативне втручання з видаленням селезінки. Наразі Наталя у реанімаційному відділенні, де про неї цілодобово піклуються лікарі. До її лікування залучили торакальних хірургів, нейрохірургів, невропатологів та хірургів.

«Жінка дійсно у важкому стані і наразі існує загроза життю. Але ми докладаємо всіх зусиль, аби їй нічого не загрожувало. Щодо інших п’ятьох хворих, то усім їм ми цілодобово надаємо допомогу в нашому медичному закладі. Вони розподілені між травматологічним та хірургічним відділеннями. У травматологічному відділені перебувають дві жінки, які зазнали множинних поранень кінцівок. Їм обробили рани. Наразі вони отримують повний комплекс лікування: це перев`язки, знеболювальне тощо. Вони будуть доліковані та відправлені на амбулаторне лікування. У хірургічному відділені залишились два хлопці з черепно-мозковою травмою та забоями грудної клітини. А також жінка, сина якої ми відправили до обласної дитячої лікарні. Але ми гадаємо, що з нею все буде добре, і сім`я найближчим часом возз’єднається. Щодо потреб, то їх немає, наша лікарня повністю всім забезпечена», – додав Ігор Валерійович.

Читайте також: У Дніпрі обрізають дерева, які перекрили камери спостереження