Site icon Телеканал «ДніпроTV»

8-річна донька збирає таткові-військовому кошти на фронтову автівку

Маленькій Софійці всього лише вісім років. Але війна вже змусила її подорослішати. Її батько – захисник Азовсталі, який наразі продовжує боронити нашу країну на фронті. Софійка точно знає: зберегти життя татка та його побратимів допоможе автівка. Своїм співом вона збирає на неї кошти. 

Пісня, яка рятує життя. Попри юний вік та страх публіки, маленька Софійка наважилась взяти участь у концерті просто неба.

Софія Клименко, донька захисника Азовсталі: «Сьогодні я буду співати українські пісні для ЗСУ, тому що потрібні гроші, щоб дати їм машину».

Важливість цього дівчинка розуміє не з чужих слів, оскільки її тато нині на фронті. А до цього він був серед тих, хто захищав Азовсталь у Маріуполі.

Вікторія Клименко, мама Софії: «Вони зайшли на Азовсталь. І там тільки у командирів, у «Редіса» тільки зв’язок був там. Хлопці фотографували записочки і потім по одному виходили».

Потім вихід чоловіка з пекельної Азовсталі, поранення, полон і обмін азовців. Довга реабілітація і… знов повернення в свою бойову бригаду на Донеччині.

Вікторія Клименко, мама Софії: «Я думаю, кожен наш захисник, який там стоїть, в них такі думки: «Хто, якщо не я?!» Ось так чоловік і розуміє, що він на своєму місці».

Про мрію купити машину для тата-захисника знає й педагогиня Софійки — Діана. Вона запевняє: всебічно готова допомагати малечі.

Діана Мирошниченко, педагогиня з вокалу: «Софія мені про це розповіла, і вийшла така ідея в нас – зібрати кошти на цю автівку. Я дізналася, що відбувається біля «Дафі» така подія, як «відкритий мікрофон». Я заповнила заявку і запропонувала їм таку подію зробити у них».

Гроші збирали в скриньку, а також можна було зробити електронні донати.

Діана Мирошниченко, педагогиня з вокалу: «Є банка – це офіційні волонтери, вони будуть збирати кошти і потім будуть купляти автівку».

Раніше на автівку збирали за годину, зараз на це йдуть тижні, говорять волонтери. А кожна хвилина на війні може вартувати життя.

Євген Тузов, волонтер: «Коли це робиться за допомогою соцмереж, таких живих виступів, і все це йде в спільний котел, то це буде набагато швидше».

Протягом цього виступу маленька Софійка разом з іншими своїми друзями назбирали майже 19 тисяч гривень.

Читайте також: Анімаційна стрічка дніпровського режисера Микити Лиськова стала переможцем кінопремії «Золота Дзиґа»