Site icon Телеканал «ДніпроTV»

5 вже готові, ще 5 – незабаром. У Дніпрі продовжують ремонтувати укриття в закладах позашкілля, розташованих у будинках ОСББ та ЖБК

У Дніпрі тривають ремонти укриттів у закладах позашкілля та музичних школах, які розташовані в будинках ОСББ та ЖБК. П’ять уже готові, ще п’ять будуть повністю готові до кінця цього року. Оновлення зазнало і сховище в ОСББ «СЛОБОЖАНСЬКИЙ 68-68А». Через стінку від нього розташований дитячий клуб «Фантазія» КЗПО «Дитячо-юнацький центр «Лідер». Тут проходять заняття з сучасної хореографії та петриківського розпису, також працює гурток підготовки до школи.

«Було зроблено окремий вхід до укриття, яке є другим аварійним виходом. Також ми встановили резервні джерела освітлення, пожежну сигналізацію, систему оповіщення та систему вентиляції. Є місця для сидіння, санвузол», – зазначив Владислав Макарець, начальник організаційного відділу департаменту з питань самоорганізації населення ДМР.

У Дніпрі заняття в дитячих гуртках проходять лише у закладах, які мають облаштоване укриття. 

«Усі викладачі поінформовані про протокол дій у разі повітряної тривоги. Для організації навчального процесу нам дуже важливо, що був проведений такий ремонт в ОСББ «СЛОБОЖАНСЬКИЙ 68-68А». Це сховище розташоване буквально через стінку від нашого закладу, тож у разі повітряної тривоги діти разом з викладачами дуже швидко зможуть переміститися до безпечного місця», – поділився Роман Нечепурук, директор КЗПО «Дитячо-юнацький центр «Лідер» ДМР.

Один з вихованців клубу – Іван. Хлопчик навчається в 5-му класі. У «Фантазії» займається танцями. 

«Ми спускаємось до укриття кожен раз, як лунає сирена. Мої батьки знають, що тут я завжди в безпеці», – додав Іван.

Читайте також: У Павлограді затримали працівницю обʼєкту критичної інфраструктури за співпрацю з рф