Site icon Телеканал «ДніпроTV»

350 медичних комплектів для пологових будинків передали Дніпру міжнародні організації

Міжнародна організація ЮНІСЕФ, яка діє під егідою ООН, разом з організацією «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «Волонтерський рух», надали кільком перинатальним центрам Дніпра акушерське обладнання та ліки.

Благодійний фонд «Волонтерський рух», який є партнером міжнародної організації ЮНІСЕФ в Україні, з початку російсько-української війни, забезпечує передачу засобів захисту і ліків населенню України. Зараз гуманітарну допомогу вже доставлено до декількох пологових будинків Дніпра.

Володимир Гринько, координатор фонду «Волонтерський рух»: “Поки в Україні йде війна, наші жінки продовжують народжувати, і нам потрібна якісна інструментарна допомога та медикаменти. Ось цю домопогу нам надав ЮНІСЕФ. Фонд планує в Україну великі поставки. Більш того, він вже це робить. З нашою допомогою, фонду “Волонтерський рух”, і в Україні з плином часу ця допомога буде збідльшуватися”.

350 комплектів невідкладної допомоги, препарати, вкрай необхідні під час пологів, хірургічні інструменти, термометри, тонометри, перев’язувальні матеріали та навіть медична канцелярія – все, щоб лікарям було якнайлегше надавати допомогу породіллям, навіть в таких тяжких умовах.

Ірина Китова, лікарка перинатального центру: “Эта помощь предназанчена для будущих мам и новорожденных деток. Акушерские наборы, которые нам помогут принимать роды, оперировать, операции кесаревого сечения и для малышей. Мы согласовывали, сколько нам нужно будет таких наборов, мы сделали трехмесячный запас. Поэтому будем с удовольсвием оказывать помощь будущим мамам”. 

ЮНІСЕФ та “Благодійний рух” запевняють, що й надалі надаватимуть гуманітарну допомогу Дніпропетровщині, адже саме наша область є одним з найбільших гуманітарних хабів країни.