Site icon Телеканал «ДніпроTV»

35 сімей з Маріуполя отримали тимчасове соціальне житло у Дніпрі

Дніпро приймає в обійми. 35 сімей з Маріуполя отримали тимчасове соціальне житло у нашому місті. Це стало можливим завдяки плідній співпраці мерій Дніпра, Маріуполя і низки українських та іноземних партнерів, включно з урядом Франції. На відкриття пілотного проєкту завітали поважні гості, в тому числі й посол Франції в Україні. 

Пані Катерина з родиною виїхала з Маріуполя до Дніпра, коли там вже йшли важкі бої. Сьогодні її сім’ї вручили ключі від нового житла.

Катерина Гребеннікова, переселенка з Маріуполя: «Переїхали, зареєструвалися. Коли дізналися, що є програма соціального житла, одразу подали документи — зібрали весь перелік та подали документи. Був відбір і нас сюди помістили. Підтримку відчуваємо постійно, навіть на кожному маленькому кроці відчуваємо підтримку. І дуже вдячні за це».

У Дніпрі, у першому в країні місті відкрили гуртожиток для маріупольців. Це результат співпраці мерій Дніпра, Маріуполя та низки міжнародних донорів, включаючи французький уряд. На відкриття пілотного проєкту соціального житла завітав посол Франції в Україні.

Етьєн де Понсен, посол Франції в Україні: «Враження чудові! Всім рівнем організації, реалізації ремонтних робіт. Я насправді вражений тією підтримкою, яку надають наші партнери. При реалізації всіх робіт з облаштування були дотримані всі міжнародні норми. І це чудовий взірець, який має бути розповсюджений».

Дніпро від початку повномасштабної війни активно допомагає маріупольцям і продовжить це робити надалі, залучаючи друзів і партнерів.

Борис Філатов, міський голова Дніпра: «Я хочу сказати слова подяки французькому уряду та французькому народові за цю підтримку наших маріупольських друзів. Все, що буде потрібно від мерії Дніпра, від міської влади, ми будемо допомагати, тому що Дніпро завжди перший».

Зараз реалізовано перший етап програми допомоги.

Вадим Бойченко, міський голова Маріуполя: «Цей пілотний проєкт надихнув наших партнерів, і ми маємо наступний крок, який сьогодні ми узгодили, обмінялися вже документами. Це дає можливість вже наприкінці цього року створити ще додаткову можливість для маріупольців. Цей пілотний проєкт забезпечив 35 сімей, новий проєкт забезпечить житлом 330 сімей тут, у місті Дніпро».

Нині відомо, що уряд Франції спрямує на програму соціального житла для переселенців з Маріуполя понад 7 мільйонів євро.

Читайте також: До Дніпра переїжджає найбільший артпроєкт року «Модуль тимчасовості»