Site icon Телеканал «ДніпроTV»

30 дітей з Дніпра відправились у подорож Коломиєю

Мандрівка до Коломиї. На Івано-Франківщину відбув черговий потяг з дітьми захисників України. 

«Мені насправді все сподобалося. Я ніколи не була так далеко від Дніпра».

Школярка Ліза ділиться своїми враженнями, проводжаючи подругу, яка ще не була в Коломиї.

«Вона запросила мене і я спитала у батьків. Вони подзвонили її батькам, вони все дізналися і погодилися, щоб я теж поїхала».

Дітей, чиї батьки захищають Україну, возять до Івано-Франківщини третій рік поспіль. Завдяки співпраці міського голови Дніпра — Бориса Філатова, і Коломиї – Богдана Станіславського. Сьогодні у незвичну подорож поїхали 30 дітей. Батьки ледь стримують хвилювання.

Надія та Олена Головко, донька та мати: «Дуже просилась, дуже хотіла. І треба дітям відпочивати, треба змінити все-таки нашу дійсність у Дніпрі. Там гарна погода, це западна Україна. Поки ми всією родиною побачитися не можемо, хоч дитина зміне обстановку».

Під час мандрівок діти відкривають для себе нові міста, отримують нові знання і нових друзів,-зазначають у міськраді.

Біла Дар’я, директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міськради: «Програма кожного дня, вона насичена і вона різноманітна. Починаючи від відвідання найбільшої писанки – це гордість не тільки нашої країни, а й усієї Європи. Музей писанкарства, музей писанки, також будуть майстер-класи з писанкарства безпосередньо. Всі майстер-класи проводять народні майстри України, фахівці своєї справи».

З Дніпра до Коломиї – це вже друга поїздка восени. У жовтні заплановано ще чотири.

Читайте також: У Дніпрі пройшла акція на підтримку військовополонених захисників України