Site icon Телеканал «ДніпроTV»

25 ноутбуків передали школам на прифронтових територіях України

Навчання, попри все! 25 ноутбуків передали школам на прифронтових територіяї України. Пристрої закупили за допомогою закордонних спонсорів, Міністерства молоді та спорту України та благодійних організацій. Все для того, аби діти мали змогу комфортно навчатися. 

«Навіть тут вже Windows встановлений, все вже працює. Тому, дякуючи американському народу, такий гарний ноут. Кажуть, що і в комп’ютерні ігри можна грати».

25 ноутбуків отримали навчальні заклади на прифронтових територіях. Це школи Дніпропетровщини, Донеччини, Луганщини, Харківщини та Херсонщини. Це частина масштабного проєкту, мета якого — допомогти дітям отримувати якісну освіту, попри війну.

Рафаель Кіжнер, виконуючий обов’язки директора Молодіжного центру Дніпра: «Взагалі, в рамках цього проєкту понад 1000 ноутбуків було передано, вже більше пів тисячі ми передали».

Дар’я Біла, директор департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР: «В цілому було закуплено 5 тисяч ноутбуків, і пріоритетність була саме для закладів освіти, які знаходяться в безпосередній близькості до лінії фронту. Майже щодня йдуть обстріли, і абсолютно логічно, що діти не можуть відвідувати заклад освіти, так як це стає щодня більш небезпечним».

Цей подарунок вже з нетерпінням чекають діти, розповіли представники школи.

Олена Гайдукова, заступниця директора школа №17 Дружківської міськради: «І хоча наша школа була готова до цього — у нас є своя платформа, і ось якраз не вистачало техніки. Родинам дуже складно, особливо коли 2-3 дитини, їм складно придбати кожній дитині ноутбук. Тому ваша техніка буде паличкою-виручалочкою. Діти її дуже чекають».

Окрім шкіл такі ноутбуки видадуть громадським та благодійним організаціям і ФОПам.

Читайте також: Як працює електронний реєстр в управліннях соцзахисту Дніпра