Site icon Телеканал «ДніпроTV»

246 річницю від дня заснування Дніпро відсвяткував у підземці

Без феєрверків, карнавальної ходи та безлічі святкових локацій open-air. Без звичного розмаху цими вихідними Дніпро відсвяткував чергову річницю від дня заснування. 246-й день народження цьогоріч відзначали на глибині 50 метрів. У дніпровській підземці влаштували концерт українських гуртів та дискотеку. А кошти з продажу квитків скерували на доброчинну справу. 

На вході в підземку велелюдно. Містяни вишикувалися у довжелезну чергу за запрошеннями, аби потрапити на перше святкування Дня міста під землею.

Ірина Якименко, відвідувачка концерту: «Якась хвилинка радощі, свята в такий нелегкий період, у війну… Енергетика ця, вона дає натхненя, дає не падати духом».

Дарина Маляр, відвідувачка концерту: «Я взагалі з Харкова, з Чугуєва. Тому я дуже вдячна за теплий прийом, вдячна взагалі керівництву Дніпра за те, що воно піклується про нашу безпеку, і ми знаходимося тут, а не там, коли в нас летають ракети».

Один з перших виконавців — гурт «Гражданін Топінамбур». Дніпровський колектив, створений у двохтисячних роках, багато подорожував країною та за її межами, а от у рідному Дніпрі ніколи не виступав у День міста.
Нинішню нагоду музиканти вважають гарним знаком. Аби виступити, двоє учасників гурту приїхали прямо з передової.

Роман Забуга, соліст гурту «Гражданін Топінамбур»: «У нас, у нашого гурту, з’явилося дві пісні, мені здається, які мі виспустили вже у військовому стані… Всі зараз мають одне побажання — бажають всім, ну, перемоги, звісно. Перемоги і повернення до концертів під відкритим небом,на великих площах у великих містах».

Максим Грусевич, бас-гітарист гурту «Гражданін Топінамбур»: «Життя має тривати, і то, що потрібно нам єднатися, хоча би завдяки концертам, завжди в цьому занадто негативному настрої бути, то морально ми можемо не дотягнути до перемоги. Тому, я думаю, концерти мають бути просто необхідні».

Гурт “Творчі” — чергові гості свята. На сцені з 2017 року, у музичному арсеналі мають вже два записані альбоми та участь у відбірковому турі Євробачення. З виступом у Дніпрі також вперше, але говорять, точно не востаннє. Особливо, після нашої перемоги.

Андрій та Джефрі солісти гурту “TVORCHI”: «Ми будемо робити все для того, щоб подарувати людям ємоції, подарувати людям радість. І приїдемо в любе місто нашої країни, де б ми не знаходились — чи це схід, чи це Крим — і будемо виступати для людей».

Безпечне місце і гарна українська музика. Що може бути краще, говорять містяни. У воєнний час не розраховували навіть і на таке. І дорослі, і малі бажають місту встояти та процвітати.

Світлана Бігун, відвідувачка концерту: «Я бажаю процвітання, стійкості духу. Я бажаю, щоб наше місто було най-най-найкрасивішим, найбагатшим, і наші діти зростали щасливими. Ідея дуже класна, але ми всі сподіваємось на великі концерти, як вони були до війни».

Поліна Бігун, відвідувачка концерту: «Щоб він був не таким, як усі міста зруйновані. Я хочу, щоб він не був зруйнований. З днем народження, Дніпро».

Втім, концерт у дніпровській підземці — це не лише розваги, а ще й доброчинність. Кошти з концерту підуть на допомогу ЗСУ. Військовим 93-ї бригади збирають на карету швидкої.