Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі пройшов Тиждень Добра


І воно тобі не раз ще повернеться! Тиждень добра у Дніпрі. Volunteer community – організація, яка проводить такі акції не тільки в нашій країні, але й в багатьох інших. Проект покликаний заохочувати усіх бажаючих допомогти тим, хто найбільше цього потребує. В рамках «тижня доброти» волонтери дарують гарні емоції «особливим» дітям та людям похилого віку. Але дарують не тільки настрій.


Активні ігри біля річки, спілкування та справжній куток творчості – це ж просто рай для малечі! Тут діти з малозабезпечених сімей та з певними вадами здоров’я. Перше, чого прагнуть волонтери – викликати щиру посмішку на обличчях дітей, подарувати їм день розваг. І, можливо, хоча б трішки дати можливість побешкетувати.

«Неделя добрых дел это огромный всемирный проект. Он был в Европе, в разных странах. Но Украина, Россия и все наши страны поняли, что одного дня мало и мы решили сделать одну неделю. Мы хотим сделать для них такой праздник, на природе, повеселиться, поиграть, сделать мастер-класс, покушать и просто пообщаться», – розповідає координатор проекту Volunteer community  Аліна Фрідман.

Тут діти не тільки мають хист до творчості, вони ще й справжні спортсмени!

«Люблю ходить на карате. У меня белый пояс, скоро буду сдавать на оранжевый», – каже хлопчик.
Наступного дня допомагали літнім людям – дарували продовольчі набори. На трьох локаціях міста «чергували» групки волонтерів. Вони просто навмання обирали людину, якій, на їхній погляд, пакуночки добра дійсно необхідні. Там – звичайні крупи, чай, солодощі. Пенсіонери не завжди розуміли доброту – іноді потрібно було в буквальному сенсі бігти за людьми, аби віддати подарунки.
Волонтери кажуть: пенсіонери в нашій країні – найвразливіша категорія населення. Тому так важливо не забувати про них.
Это подарок вам, мы их просто так дарим, это продукты. Берите! Посмотрите, вам пригодится что-нибудь, – пропонує волонтерка чоловіку
Такие подарки. Вы что? Спасибо большое,- дякує чоловік.

Однак дехто просто знизує плечима, відмовляється від презентів і йде далі.. Люди кажуть, ніби нічого просто так не буває.
Можливо, наш народ підсвідомо в усьому шукає підступ і відчуває недовіру до оточення. Але волонтери все одно продовжують робити світ хоча б трішки кращим.

«Потому что это важно, важно помогать людям. Знаете, мне один человек сказал, если ты делаешь добрые дела – становишься умнее. Мне хочется, чтобы в нашей стране было больше добрых дел», – говорить координатор проекту Volunteer community Олександр Канєвський.

Після зворушливої акції у центрі міста ми разом з волонтерами вирушили до дитячої лікарні. Тут вони із тьмяних стін коридорів роблять справжню красу. Все, що їм потрібно для цього: валики, пензлі і фарби. Лікарі відзначають, що такі «кольорові» зміни позитивно впливають на настрій маленьких пацієнтів.

«С ними в отделение пришло тепло, творчество, креативность, способность не унывать, двигаться дальше. Дети должны расти в ощущении защищенности и нужности, тогда они будут здоровыми», – ділиться завідуюча психіатричним відділенням дитячої лікарні №5 Віра Дорошенко.

«Нравится дарить детям радость, что-то сделать для них хорошее.. это и мне плюсик к карме, и им приятно», – каже волонтер.

Волонтери закликають людей долучатися до подібних акцій. Тиждень добрих справ вони влаштовують раз на рік, однак не треба чекати влучного моменту. Можна робити бодай хоч щось кожного дня!