Site icon Телеканал «ДніпроTV»

16 проєктів міської програми співфінансування цьогоріч вже реалізовано у Дніпрі у будинках ОСББ та ЖБК

Дніпро продовжує реалізовувати проєкти за програмою співфінансування попри усі виклики воєнного часу. Цьогоріч втретє взяло участь у цій програмі ОСББ «ГЛАДКОВА 4А». У ньому вже 22 роки мешкає Павло Костенко. Чоловік каже, останнім часом в їхньому будинку були проблеми з електромережами. Постійно вибивало рубильники. А зимою 2023-го при блекаутах ця проблема загострилася. 

«Дроти були алюмінієві і їхньої потужності не вистачало на будинок. Тож постійно була проблема зі світлом. Зараз поміняли нам на нові і проблеми вже такої немає. Відтоді, як ми стали ОСББ, наш будинок покращився. Голова правління дуже старається, і місто систематично допомагає», — поділився пан Павло.

ОСББ у цьому будинку створили у 2019 році. І саме тоді вони вперше взяли участь у програмі співфінансування – замінили покрівлю. 

«Дах був у жахливому стані, тож ми одразу вперше подались саме на цей вид робіт. Потім вже завдяки програмі відремонтували під’їзди. Потім два роки пропустили і вже торік подали на заміни електромереж. Роботи провели якісно, і найприємніше, що ми заплатили лише 25 %, а це – 50 тис. грн, інші 75 %, а це 150 тис. грн, покрило місто. Це дуже гарна програма, адже завдяки ній нам під силу покращувати наш будинок», — розповів голова ОСББ «ГЛАДКОВА 4А» Валерій Касперович. 

З початку цього року Дніпро вже реалізував 16 проєктів співфінансування, які подали дніпряни торік. З них 11 – це заміна електромереж, 3 — покрівлі, 1 — ремонт ліфта та 1 — сантехніки. 

«На цей рік ми отримали рекордну кількість заявок на програму співфінансування за всю історію її існування. І це 591 заявка. І що найцікавіше, з кожним роком навіть попри війну ця кількість збільшується. У топах – ремонти ліфтів (195 заявок). І все тому, що за них містяни можуть заплатити 10 %, а 90 % покриває місто. На інші ж ремонти ми покриваємо 75 % від вартості, а ОСББ та ЖБК — 25 %. Далі серед лідерів на ремонт (100 заявок) — сантехсистеми, 95 – заміна покрівель, 73 – заміна електромереж, 39 —вимощення, 38 — міжпанельні шви, 20 — фасади, 17 — під’їзди, 14 — заміна вікон та дверей. Звісно, всі охопити ми не зможемо, але ми завжди намагаємось виконати відсотків 60-70. До того ж не всі, хто подає на програму, одразу мають фінансування, тобто свої 25 % або ж 10 %. Але ми насамперед беремо ті адреси, де найаварійніша ситуація», — розповів начальник організаційного відділу департаменту з питань самоорганізації населення ДМР Владислав Макарець.

Нині у Дніпрі триває прийом заявок на програму співфінансування на наступний рік. Уже 12 ОСББ долучились. Ті, хто ще воліє покращити свій будинок, можуть звернутись за телефоном: +380633409477.

Читайте також: Лагодять ліфти, замінюють труби опалення: Дніпро продовжує проводити аварійні ремонти у будинках містян