Site icon Телеканал «ДніпроTV»

142 переселенці прийняла до себе Вакулівська територіальна громада

У Вакулівській територіальній громаді прийняли 142 переселенці, з них 50 — діти. Усі вони приїхали з Харківської, Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей. 
 
«Наш центр надання адміністративних послуг разом з відділом соціального захисту населення проводили реєстрацію переселенців. Водночас 14 громадян отримали статус ВПО самостійно через «Дію».  У нас постало питання з розселенням переселенців, але завдяки нашим мешканцям, старостам та працівникам сільради ми змогли розселити їх у приватному житловому секторі, а хтось наразі проживає у родичів, тобто це питання ми вирішили», — зазначила в.о. Вакулівського сільського голови Валентина Руденко. 
 
Загалом ситуація у громаді стабільна та контрольована. Всі підприємства працюють в штатному режимі. У Вакулівській громаді є дві школи, учні яких наразі навчаються дистанційно. Дитячі садочки також працюють онлайн. Водночас у громаді наразі засіяли поля на 90%, загалом це соняшник, пшениця, ячмінь, кукурудза тощо. 
 
«Мешканці нашої громади з початку війни нікуди не виїжджали — усі залишились. Ба більше, люди об’єдналися і активно допомагають волонтерам, переселенцям та нашим військовим. Мешканці згуртавились як ніколи, ніхто не панікує і всі вірять у нашу перемогу», — зазначила Валентина Руденко.
 
Читайте також: Генштаб ЗСУ попереджає про шахраїв, що дзвонять родичам наших військовослужбовців