Site icon Телеканал «ДніпроTV»

14 тисяч переселенців: як працюють та надають допомогу гуманітарні хаби Новомосковська

Майже 5 тисяч пакунків за три місяці війни роздали переселенцям у Новомосковську. Загалом тут прийняли майже 14 тисяч людей з “гарячих” точок України. Дорослим та дітям, які втратили рідний дім, допомагає місцева влада та волонтери. 

“У нас разбили все жилье, мы остались без ничего”.

Ганна, сєвєродончанка, розповідає, як 18 квітня тікала з рідного міста з родиною до Новомосковська. Наразі, щоб якось прогодувати родину, за допомогою прийшла до волонтерського центру.

Анн, переселенка із Сєвєродонецька: “У меня сейчас на попечении двое деток моих кумовей, которые лежали в больнице Мечникова в тяжелейшем состоянии. Я их досматриваю, и ближайшее 3 месяца буду с ними, так как у нас в Северодонецке, в 18-й школе, был прилет и они потеряли бабушку. А родители в очень тяжелом состоянии. Очень сильно благодарны, потому что без вашей поддержки будет тяжело”.

Продукти, одяг та засоби особистої гігієни. З початку війни у гуманітарному центрі видали вже понад 200 тонн допомоги – майже 5 тисяч пакунків.

Владислав Матвієнко, представник благодійного фонду: “Наразі біженці та переселенці, які зареєстровані в місті Новомосковську, вони можуть звернутися до нашого волонтерського центру і зареєструватися, заповнити анкету та отримати пакунок гуманітарної допомоги”.

Щодня, каже Владислав, надходить понад півсотні заявок, і не тільки щодо надання продуктів та одягу.

Валерій Петренко, заступник начальника Новомосковської військової адміністрації: “Також з цими людьми проводиться робота щодо їх працевлаштування. Десь 83 громадянина на сьогодні зареєстровані у центрі зайнятості, 7 з них працевлаштовані”.

Новомосковський район прийняв майже 14 тисяч переселенців.
І кожному з них надають допомогу. Люди ж сподіваються врешті повернутись в свої мирні міста.