Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«12 лютого очікуємо до +15 градусів», — метеорологи обіцяють суттєве потепління

Зимовий гардероб змінюємо на весняний. Метеорологи найближчими днями прогнозують суттєве потепління. Температура повітря підвищиться до 15 градусів. За всю історію спостережень найвищу температуру в регіоні зафіксували 27 лютого 1999 року  — 19 градусів тепла.

Тетяна мешкає на Перемозі, тож кожний день гуляє у яхт-клубі. Жінка фіксує в застиглому зображенні приємні миті. Перед сном дніпрянка переглядає свої фотографії і відволікається від буденності.

“Вдома люблю посидіти за комп’ютером. Навести порядок, щоб було красиво. Ви знаєте, я вже бачила, що у нас там магнолії. Бруньки вже такі великі, що вона скоро зацвіте. Все прагне весни”, – каже дніпрянка Тетяна.

Інна доглядає за рослинами у яхт-клубі. Говорить,через теплу та сонячну погоду вже розпускаються бруньки.

“Ми бачимо великі пухнасті бруньки. Це генеративні бруньки. Коли вони розпустяться, ми побачимо великі яскраві квіти нашої магнолії”, – зазначила агрономка Інна.

Поки у рослин період спокою, і цвітіння почнетьсятільки на початку квітня.

“Навіть короткочасне потепління, як тиждень чи півтора, не впливає. Тому що земля у нас також холодна. А земля повинна погрітися, стати теплою, а також потеплішати й повітря. Щоб середньодобова температура, як вночі, так і вдень, була +14”, – наголосила Інна.

За прогнозами метеорологів тепла погода протримається не довго.

“Попередньо, таке підвищення очікується до 15 лютого. А далі я можу дати у вигляді консультації. Це попередній прогноз, який може змінитися. Очікується зниження температури, захід холодного арктичного повітря. Очікується зниження температури до -5°C вночі”, – повідомив начальник Дніпропетровського регіонального центру з метеорології Василь Гринчак.

12 лютого буде найтепліший день зими. Стовпчики термометрів підвищатьсядо 15 градусів. Цеперевищить історичну норму. За всю історію спостережень найвищу температуру в регіоні зафіксували 27 лютого 1999 року  — 19 градусів тепла.

“Історичний мінімум -27 градусів морозу був зафіксований у лютому 1987 року. У довоєнні роки 30-х траплялися морози до -35 градусів. Таких морозів ми давно не бачили”, – додав Василь Гринчак.

Останні 10 років у лютому фіксують температуру вище норми на 3 градуси.

Читайте також: Вимушені переселенці отримуватимуть виплати до 1 березня. Кому подовжать автоматично