Site icon Телеканал «ДніпроTV»

11 випадків використання феєрверків: рятувальники та правоохоронці розповіли, як минула новорічна ніч на Дніпропетровщині

Одна пожежа, дрібне хуліганство, трохи більше десятка випадків використання піротехніки. Правоохоронці та рятувальники розповіли, як минула новорічна ніч на Дніпропетровщині. Зазначили, правопорушень і надзвичайних ситуацій сталося в рази менше, ніж у попередні роки.

«Такого в області ще не було. Новорічна ніч пройшла спокійніше, ніж навіть у звичайні вихідні дні. Жодного тяжкого та особливо тяжкого правопорушення. Лише хуліганство», – під час брифінгу у Дніпропетровській ОВА зазначив заступник начальника Головного управління Національної поліції області Володимир Богоніс. 

Він додав, що серед іншого в області ставалися побутові сварки з бійками. А ще люди скоювали адміністративні правопорушення – гучно себе вели напідпитку у громадських місцях. Найчастіше розпивали алкогольні напої на дитячих майданчиках поряд із будинком.

Він додав, що у регіоні зафіксували 11 випадкiв використання піротехнічних засобів. Зокрема, петард та салютів. Одну людину затримали. 35-річний мешканець Дніпра ввечері напідпитку запускав з балкона феєрверки. Порушнику загрожує штраф до 34 тис грн або обмеження волі до 5 років. Яке саме покарання він отримає – вирішить суд. 

«Спасибі, що не додали роботи. Був лише один виїзд на пожежу в Магдалинівці Новомосковського району. На щастя, без постраждалих. Горів автомобіль у гаражі. На місце прибув пожежно-рятувальний розрахунок. Протягом години полум’я загасили», – сказав заступник начальника з питань реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області Олег Кушнірук.

Він наголосив, що далі рятувальники чергували у штатному режимі.

Читайте також: У Дніпрі перевірили, як продавці ялинок прибрали території після Нового року