Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«10 вже передали, ще 5 найближчим часом поїдуть до захисників». Молодь Дніпра створює power-bank для військових

Молодь Дніпра вкотре об’єдналась аби допомогти військовим, які боронять Україну від російської навали. Місяць тому вони почали створювати power-bank для військових. Корпус зарядного пристрою роблять на 3D принтері, а ось батарею, яка потім живить гаджети, роблять з акумуляторів, які дістають з використаних електронних сигарет.

Кожну батарею кладе поруч, а потім з’єднує її дротом та зпаює Дмитро. Хлопець каже, що на виготовлення одного такого power-bank для військових потрібно близько 3-х годин та приблизно 24 електронні сигарети.

«На такий power-bank дуже багато «одноразок» не треба, ми створюємо ось такі ланки, які потім з’єднуємо паралельно. Ці ланки – якраз з використаних батарей від «одноразок». Їх потрібно з’єднати так, аби в нас вийшла напруга мінімум 20 тис. міліампер. Це якраз оптимальна ємність power-bank для наших військових, аби вони могли в менш короткий час зарядити телефон або інші гаджети. Також до кожного power-bank ми докуповуємо плати і далі все це збираємо у корпус», – прокоментував дніпровський студент Дмитро Галич.

Проєкт «FrontPower» започаткували у партнерстві з Департаментом молодіжної політики та національно-патріотичного виховання, Молодіжною радою Дніпра та БФ «Департамент добрих справ». За цей короткий час молодь встигла вже створити 10 power-bank які вже у захисників на фронті, з них два нещодавно передали до 128 бригади, а ще 5 передадуть найближчим часом на Донеччину. На все це вони витратили близько 700 одноразових сигарет.

«В першу чергу зазначу, що це не пропаганда куріння. Ми ні в якому разі не змушуємо починати це робити заради power-bank для військових, але раптом у когось є така погана звичка, то девайси, які ви вже використали, можна не викидати у смітник, а віддавати на добру справу. Нам ось на днях передали 15 кг таких девайсів, також акумуляторів та батарейок, які ми вже почали розбирати та створювати з них зарядки. Тобто можна приносити не лише одноразові сигарети, а й старі power-bank», – прокоментував керівник проєкту «Front Power» Азад Мамедов.

Здати використані електроні девайси можна на 8 локацій у Дніпрі. Також за 100 принесених «одноразок» можна замовити «Постріл помсти». Крім того, молоді потрібні ще люди, які зможуть допомогти робити power-bank для військових. Усі адреси та деталі проєкту «FrontPower» можна прочитати за посиланням.

Читайте також: Безпека в комфорті: черговий по місту перевірив захисне бетонне укриття