Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі випустили історичний комікс

Сьогодні комікси називають «дев’ятим мистецтвом», яскравим – у прямому розумінні – протестом проти соціальної несправедливості.

У той час, як кіно залишається прерогативою великих кіностудій із потужною технікою та гігантськими бюджетами, для створення якісного коміксу потрібен лише графічний редактор та трохи вільного часу. До того ж герої на сторінках – це «миттєве» мистецтво: творцем може стати будь-хто, і він одразу отримає фідбек від таких же читачів та авторів.

Чи отримає фідбек комікс на історичну тематику? Відповідає Ігор Кочергін, доктор історичних наук, начальник Південно-Східного відділу УІНП. За словами історика, формат коміксу вельми актуальний у сьогоденні. Адже це швидкий формат з візуалізацією та коротким текстом, який максимально спрощено пояснює складні події.

В той же час пан Кочергін зазначив, наскільки складно та дорого сьогодні випускати такий формат. У даному випадку, за словами нашого експерта, фахівці Українського інституту національної пам’яті працювали, можна сказати, на голому ентузіазмі. Але готові продовжувати історію, тож незабаром світ побачать ще 2 томи коміксу. Відшукати перший примірник можна буде в бібліотеках міста.