Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Чим завершився суд щодо побиття журналістки Дніпро TV

Нагадаємо, головна редакторка газети «Ліца», Олена Гарагуц, у березні, перед засіданням у справі щодо захисту ділової репутації Дніпровської міської ради, де відповідачем є депутат партії «Слуга народу» Максим Бужанський, та безпосередньо видання пані Гарагуц, напала на журналістку ДніпроТВ Яну Богославську. Олена вдарила журналістку по голові, а потім тягала за волосся. Чим закінчився суд говорили у програмі «Твій вечір» на каналі Дніпро TV.

Кожне засідання обростало цими деталями, вони всі з’являлися у клопотаннях, які озвучувала сторона захисту Олени Гарагуц, обвинувачувальної, на кожному засіданні, – розповіла журналістка Яна Богославська. – Я ще уточню, що пані Гарагуц змінила захисника, вона змінила його тричі: спочатку в неї був державний захисник, потім вона найняла двох приватних, потім від них відмовилася. Найняла останнього державного, який свого часу заявляв, що ми вибили в нього ціпок  – зі знімальною групою разом, і також приходила на засідання в компанії якихось кремезних чоловіків”. 

Останнє судове засідання ознаменувалось тим, що захисник Олени Гарагуц та вона сама вибачилися – під запис, у залі суду, офіційно. “Це було досить неочікувано для мене та моєї адвокатки, тому що на попередньому засіданні, передостанньому, та ще до нього, вони висловлювали своє бажання примиритися тільки ось отут, у судовій залі, там, де відбувається слухання, ані поза неї в жодному разі. Тобто не зверталися, ніколи не зв’язувалися , і щоразу, коли ми бачилися от тут, на лавці, перед суддею, тоді у них виникало бажання вибачатися. Для мене це дивно і нелогічно”, – розповіла постраждала.

На думку Богославської, це історія не про те, що “два журналіста подралися”. “ Я виконувала редакційне завдання і не шла на жодну бійку з будь ким, хто був присутнім у Амур-Нижньодніпровському суді. І внаслідок виконання моїх професійних обов’язків я отримала по голові документами, мене тягали за волосся та намагалися вдарити об стіну. Тобто перше формулювання взагалі неправильно”, – вважає журналістка.

Постраждала сподівається, що вибачення були щирі. “Тому що для мене ось той факт, що я почула на свою адресу у клопотаннях від сторони обвинувачуваної, є ще більш неприємним, аніж те, що зі мною відбулося. І для мене – я сподіваюся, щире визнання людиною своєї неправоти в тому, що вона на мене накинулася, намагалася нанести мені якісь ушкодження…  Для мене це вже показник того, що час вже завершувати для того, щоб це не перетворювалось на посміховисько”, – заявила Яна Богославська.