Site icon Телеканал «ДніпроTV»

ЗНО 2022: головні новації та особливості вступної кампанії цього року

За чотири місяці стартує основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання- 2022. Вона розпочнеться 23 травня та триватиме до 17 червня. Проте реєстрація на ЗНО вже розпочалась. Вона триватиме до 9 березня. Про новації та особливості вступної кампанії цього року говорили у у програмі «Твій вечір» на каналі ДніпроTV.

«У 2022 році відбулися певні зміни для вступників на спеціальності галузей знань охорони здоров’я та спеціальностей галузі знань міжнародні відносини. В нашому університеті, зокрема, на спеціальність ветеринарна медицина також відбулися ті  зміни. До них можна ставитися по-різному, оскільки у міністерства своя політика, але ми не завжди позитивно сприймаємо ці зміни. Оскільки абітурієнтам доводиться досить часто, системно готуючись протягом двох -трьох років підлаштовуватись під них, змінювати свої орієнтири», – повідомив відповідальний секретар приймальної комісії Дніпровського державного аграрно-економічного університету Сергій Кабернюк. 

Випускники шкіл можуть зареєструвати на оцінювання у навчальному закладі. «Також випускники можуть зареєструватись самостійно, користуючись сайтом Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти (https://dneprtest.dp.ua/). Там дуже багато корисної інформації, дуже рекомендую звертатися і батькам, і майбутнім абітурієнтам саме на цей сайт. Крім того, у цьому році створений путівник майбутнього випускника, де прописані всі кроки, які необхідно зробити для реєстрації: які документи необхідно підготувати, як правильно обрати конкурсні предмети. Звісно, почати треба з офіційного сайту вищого навчального закладу, куди збирається вступати майбутній випускник», – розповіла заступниця директора СЗШ № 46, уповноважена особа на ЗНО Альона Устименко.

Для того, щоб вступити на контракт, вступникам достатньо набрати мінімальний бал. «Мінімальний бал – це 100 балів. Головне, щоб була позначка «склав» в сертифікаті ЗНО, і вже є шанси вступити на контракт. Конкурсний бал вступника формується за певною формулою. Там враховуються результати ЗНО з усіх предметів, в тому числі здобутки в атестаті та інші складові конкурсного балу. Для вступу на бюджет цей конкурсний бал має бути не меншим від 125 балів. Але є нюанси на вступі на спеціальності, наприклад, медичного спрямування. Там дуже високі прохідні бали», – повідомив Сергій Кабернюк.