Site icon Телеканал «ДніпроTV»

За що найчастіше голосують дніпряни у “Бюджеті участі”

У дніпрян залишилося не так багато часу, щоб підтримати проекти поліпшення міського середовища. Подивитися які ініціативи може профінансувати міська рада у рамках проекту «Бюджету участі», можна за посиланням. Про це говорили у програмі «Твій вечір» на каналі Дніпро TV.

«Голосування закінчиться в ніч на 2 листопада о 24:00, – розповіла директор департаменту інноваційного розвитку Дніпровської міської ради Юлія Павлюк. – Дніпряни і автори проектів, як завжди, дивують своїми рекордами. Вже в першу добу голосування проекти набрали більше 70 тисяч голосів. Зараз ми маємо за 10 днів побитий рекорд минулого року. Тоді за весь період голосування проекти набрали 111 тисяч голосів. Зараз ми вже маємо 115 тисяч голосів, і до кінця голосування буде ще більше».

Кожен мешканець Дніпра може шість разів підтримати різні проекти. Але містяни перебірливі і віддають в середньому до чотирьох голосів.

«У нас є проекти-рекордсмени, які набрали більше 10 тисяч голосів. Це проекти в освітній сфері. Якщо ми порівняємо з першим етапом, коли тільки почався “Бюджет участі”, то тоді за місяць проголосували 37 тисяч дніпрян», – каже представниця міської ради.

Зараз у проекті «Бюджет участі» існує п’ять категорій. Їх створили задля того, щоб усі ініціативи могли конкурувати на справедливих умовах.

«Найпопулярнішими та найактивнішими у нас залишаються освітні проекти. І конкурувати тим же лікарням чи дитячим садочкам зі школами і ПТУ було нелегко. Тож ми виокремили їх в інші категорії, і тепер у нас окремо є освітні і гуманітарні проекти, – розповіла Юлія Павлюк. – В цьому році з’явилися ще дві нові категорії – це медико-соціальні проекти і молодіжні проекти».