Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«Рубежі оборони треба будувати зараз, якщо це не було зроблено заздалегідь», – Геннадій Корбан

У перші тижні війни ворогу дуже швидко вдалося заглибитися на нашу територію. Київ, Чернігів, Волинь, Житомир залишалися без необхідних укріплень. Чому так сталося і хто повинен за це відповідати?

Хто мав займатися фортифікаціями прикордонних областей і чому виникла реакція обурення на поради стосовно оборони, розповів Геннадій Олегович Корбан, голова Штабу Ради оборони Дніпра в програмі «ПравДа» на ютуб-каналі Наталії Власової.

Геннадій Корбан вважає, що величезна відповідальність за обороноздатність країни та будівництво захисних споруд лежить саме на регіональній владі. Адже війна їде за міста, тому і відповідати та брати участь у захисті мають міста та області.

«Я, по суті, не намагався підміняти собою якихось полководців, не намагався нікому нав’язати жодні функції. Я давав поради місцевій, регіональній владі на те, що логічно терміново будувати фортифікації у прикордонних областях. Ми будували кордони за межами області. П’ять кіл рубежів для того, щоб у разі масованих атак було куди відступати. Ворогу дуже складно пройти рубежі та фортифікації – можна сказати, практично неможливо. І це важливо для оборони.

Йде війна, вторгнення триває, і воно може й досі тривати з будь-якого боку. Все ще залишається небезпека з боку Білорусі і, можливо, з боку Київської області. Це все ще можливо. Тому рубежі зараз дуже потрібні», – сказав Геннадій Корбан.

Підпиши петицію про перегляд помилкового рішення та скасування Указу Президента України в частині припинення громадянства України Корбана Геннадія Олеговича.